„U” Cluj vs Dinamo 2-3. Înfrângere în inferioritate numerică pentru „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a pierdut prima partidă pe teren propriu, scor 2-3, la capătul unui meci jucat 80 de minute în inferioritate numerică după eliminarea lui Veselovsky. Golurile „studenților” au fost înscrise de Emil „Ducu” Ninu și Karim Boutadjine. Pentru oaspeți au marcat Matei, Vali Lazăr și Bilinski.

CRONICĂ

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru „studenți”, aceștia au rămas în 10 oameni după eliminarea lui Veselovsky pentru faultul comis asupra lui Cosmin Matei, care a marcat de la punctul cu var. Panagopoulos a intrat în locul lui Kovacs. (7).

Universitatea a continuat să preseze poarta oaspeților chiar și în zece oameni. Boutadjine a reluat puțin pe lângă stâlpul porții lui Samuilă (15), iar forcingul alb-negrilor a fost aproape să provoace un autogol pentru dinamoviști, la șutul deviat în corner al lui Târnăcop. „Șepcile roșii” au avut patru cornere consecutive, însă nici unul nu s-a concretizat cu gol. Boutadjine a șutat din nou pe lângă poartă (20), iar golul egalizator a venit la reluarea cu capul a lui Emil Ninu, la capătul unei centrări foarte bune din lovitură liberă (26). Bucuria gazdelor nu a durat mult, fiindcă Valentin Lazăr a șutat cu latul la colțul lung din marginea careului, mingea a lovit bara și a intrat în poartă (34). Până la pauză, oaspeții au majorat diferența după o incursiune a aceluiași Lazăr, care a centrat perfect în careu pentru Bilinski, iar polonezul a îndeplinit o simplă formalitate și a înscris golul care a stabilit scorul pauzei (45).

„Studenții” aleargă după gol,  însă dinamoviștii au calmat jocul în repriza secundă. Într-una din puținele situații la poarta gazdelor, Fai a șutat pe lângă poartă de la 20 metri, nimic periculos pentru Panagopoulos (65). Mihai Teja a făcut o schimbare post pe post, camerunezul Justin Mengolo a debutat în tricoul alb-negru, înlocuindu-l pe veteranul Gabi Jula (70).

GOOOL! Universitatea a redus din diferență în minutul 83 prin reușita lui Karim Boutadjine, care l-a învins pe Samuilă cu o lovitură de cap bine plasată din 6 metri, iar ofensiva alb-negrilor a continuat. Ninu a trecut din nou pe lângă golul egalizator, lovitura sa de cap nu a prins cadrul porții (85). Târnăcop a centrat în careu din lovitură liberă, dar nici un coechipier nu s-a aflat pe traiectoria balonului și faza s-a răcit (87). Partida s-a încheiat și Dinamo pleacă cu trei puncte de la Cluj.

Universitatea Cluj se deplasează la Chiajna pentru etapa a III-a, unde va întâlni formația locală, Concordia, de la ora 18:30.

Echipele de start:

„U” Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Ninu, Neag, Mușat – Boutadjine, Costin, Kovacs, Târnăcop – Jula, Lungu

Rezerve: Papagopoulos, Ciupe, Bucșa, Mengolo, Stojanovic, Viveiros, Skvorc

Antrenor: Mihai Teja

Dinamo: Samuilă – Grecu, Bărboianu, Durimel, Fai, Elton da Silva, Mansaly, Matei, Adrian Popa – V. Lazăr

Rezerve: Marc, Șerban, Rotariu, Crișan, Cordoș, Filip, Gavrilă

Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru principal: Cristian Balaj (Baia Mare)

Asistenți: S. Gheorghe (Suceava), D. Iliescu (Craiova)

Arbitru rezervă: P. Unimătan (Zalău)

Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara), N. Grigorescu (Timisoara)

Cartonașe galbene: Costin (23), Târnăcop (37), Matei (42), Samuilă (57), Jovanovic (63), Lazăr (67), Fai (73), Neag (79), Bărboianu (89)

Cartonașe roșii: Veselovsky (7)

Spectatori: 8.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.