„U” Cluj vs Gaz Metan 3-4. Înfrângere amară pentru Ganea

"U" Cluj vs Mediaş
© eClujeanul.ro

Universitatea Cluj şi Gaz Metan Mediaş s-au duelat în prologul etapei a XXVII-a a Ligii I. „Studenţii” se aflau înaintea acestei etape pe locul 12, cu 29 de puncte, în timp ce oaspeţii pregătiţi de Gheorghe Mulţescu ocupau locul 10, cu 34 de puncte.

Asociaţia Şepcilor Roşii 1919 a organizat înaintea meciului o lansare din avion a cărţii „Şepcile Roşii”, scrisă de marele cronicar sportiv Ioan Chirilă, inedită şi unică pe un stadion din România. Trei paraşutişti au aterizat pe Cluj Arena în jurul orei 20, aducând din ceruri, în mod simbolic, mesajul fostei mari glorii a clubului, Dr. Mircea Luca, pe gazon. Primul exemplar al volumului reeditat care a aterizat pe Cluj Arena i-a fost înmânat lui preşedintelui de onoare al clubului, Remus Câmpeanu.

================================================================

Eric de Oliveira trimite primul şut periculos pe spaţiul porţii, respins de căpitanul Boşneag (12). Acelaşi Eric şutează din nou periculos de la douăzeci de metri, dar Boşneag respinge în corner (23). GOL! Dan Roman se desprinde de marcaj şi deschide scorul pentru oaspeţi în minutul 25, după ce-l învinge pe Boşneag cu un şut plasat. 0-1 şi „studenţii” se văd conduşi pentru prima dată după şase etape. GOL. Universitatea egalează prin Florin Hidişan, care reia imparabil din voleu de la douăzeci de metri, şut care îl lasă fără replică pe portarul Răzvan Pleşca (36). GOL! Medieşenii trec din nou la conducere pe tabelă în minutul 39, după ce Boşneag nu reuşeşte să reţină balonul şutat de Thaer Bawab şi scapă mingea în poartă. Eric de Oliveira execută o lovitură liberă de la 20 de metri, deviată în corner de un fundaş al gazdelor (44).  Căpitanul Ionuţ Boşneag a părăsit terenul accidentat şi a fost înlocuit de tânărul George Niculescu, portar venit de la divizionara secundă Sportul Studenţesc (45).

Mediaşul a dominat teritorial prima repriză, având ocaziile mai importante prin Eric şi Bawab.

Oaspeţii încep în forţă repriza secundă, Eric profită de o eroare defensivă şi scapă singur spre poartă, dar şutul său în forţă este parat de tânărl Niculescu (47). Schimbare post-pe-post la „U” Cluj. Ganea încearcă să revitalizeze ofensiva gazdelor cu introducerea nigerianului Tony în locul lui Dedu (50), iar Janos Szekely îl înlocuieşte pe Borza (52). Bawab părăseşte terenul accidentat şi este înlocuit de Cristian Todea (63). Universitatea forţează egalarea, dar nu găseşte culoare favorabile spre poartă. GOL! Gaz Metan majorează diferenţa la 1-3 printr-un şut imparabil sub transversală executat de Ciprian Petre (66), dar Tony le strică bucuria oaspeţilor două minute mai târziu. Nigerianul obţine o lovitură de pedeapsă şi tot el o transformă în minutul 68, care duce scorul la 2-3. Medieşenii măresc din nou diferenţa un minut mai târziu, după un lob de la 25 de metri executat de Gheorghe Costin (69).

Maraton de goluri pe Cluj Arena.

Bogdan Apostu înscrie cu capul în urma unei lovituri libere executate de Szekely şi o apropie pe „U” la un singur gol pe tabelă (79), cu 10 minute înainte de final. Clujenii se năpustesc pur şi simplu la poarta lui Pleşca. Janos Szekely scapă singur cu portarul şi trimite pe lângă poartă din unghi (82), niciun atacant al gazdelor nu se află la „întâlnire” pentru a împinge mingea în poartă. Spiritele s-au încins în final de meci. Eric de Oliveira este schimbat în minutul 86, iar pe drumul spre banca de rezervă îi adresează câteva injurii asistentului, iar centralul se vede nevoit să îi acordă al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, moment în care Eric, într-un moment de furie, se năpusteşte spre asistent şi cu greu este oprit de oamenii de ordine şi trimis la cabine.

Universitatea Cluj suferă prima înfrângere după şase rezultate favorabile în „era Ganea” şi stagnează pe locul 12 în clasament, cu 29 de puncte, în timp ce oaspeţii din această seară urcă pe locul 8, cu 37 de puncte.

Echipele de start

„U” CLUJ: Boşneag (c) – Ciupe, A. Popa, A. Ratiu, Turcu – Dan Buşcă, B. Apostu, F. Hidişan, A. Buleică – Dedu, Borza

Rezerve: Niculescu, R. Takacs, L. Kovacs, N. Tony, E. Nicola, Z. Szilagyi, J. Szekely

Antrenor: Ionel Ganea

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Radovic, Frăsinescu, Markovic, Buzean – Breeveld, Eric de Oliveira (c), Llullaku, C. Petre – Bawab, D. Roman

Rezerve: A. Greab, Ciucă, C. Todea, A. Tahar, G. Costin, O. Drăghici, Victor da Silva.

Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Arbitru principal: George Rădulescu

Asistenţi: O. Şovre, Daniel Hulubei

Arbitru rezervă: Cătălin Buşi

Observator: E. Dembroschi, Gheorghe Moise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.