„U”, învinsă de Mioveni și promovarea e departe! Tot stadionul i-a cerut demisia lui Lobonț și i-a scandat numele lui Mircea Cojocaru!

Universitatea Cluj a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în Liga a 2-a, sâmbătă, 6 aprilie, pe Cluj Arena, scor 1-2 (0-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 28-a.

Atacantul si golgheterul lui „U”, Cristian Gavra, a avut prima situație notabilă la poarta oaspeților, după ce a reluat cu capul de la 8 metri dintr-o poziție incomodă, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din dreapta (4). Florescu a bătut puternic pe lângă zid dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri central, dar Croitoru a reţinut în doi timpi lângă bara din stânga sa. (8).

O altă ocazie anemică pentru Universitatea a avut loc în minutul 12, Pârvulescu a pătruns în careu pe stânga, a centrat în fața porții, dar mingea l-a lovit în piept pe Celea la prima bară și a ieșit în corner. Gavra a reluat din întoarcere din interiorul careului, dar mingea a fost deviată în corner (18).

Lobonț a fost nevoit să facă o schimbare neprevăzută în minutul 22, Tiberiu Căpușă, accidentat, a fost înlocuit de Tudor Telcean.

„Studenții” au avut o ocazie notabilă în minutul 30, Axente a trecut de portar în careu, a intrat în unghi de pe dreapta, a centrat pentru Gavra, dar Beţa a respins cu capul în corner.

În minutul 39, Mioveniul a avut o situație importantă, Măzărache a scăpat pe contraatac, a pătruns în careu și a șutat în blocajul lui Dur-Bozoancă (39). Faza s-a mutat la poarta cealaltă, acolo unde „U” a scăpat pe contraatac, Gavra a driblat un jucător și a șutat în plasa laterală. Joc economicos după primele 45 de minute, iar ocaziile au fost anemice, iar ambele formații s-au tatonat reciproc și au evoluat pragmatic.

Mioveniul a avut o ocazie periculoasă la poarta Universității Cluj, o minge trimisă lung în careu, Rădescu a urmărit balonul, dar Dur-Bozoancă a reținut din fața adversarului la 13 metri.

Pârvulescu a șutat în forță de la marginea careului, dar Croitoru a respins în față și faza s-a răcit (72). „U” s-a aruncat cu disperare în atac, însă nu a reușit să își creeze nicio situație de gol, iar argeșenii au respins tot din careu fără probleme.

Oaspeții au deschis scorul prin Ionuț Rădescu în minutul 68, moment în care tribunele i-au scandat demisia antrenorului Bogdan Lobonț. Și pe bună dreptate, echipa nu a jucat nimic și nu a reușit să își creeze nicio ocazie clară.

Mioveni a primit un penalty în minutul 80 la un fault comis de Dur-Bozoancă asupra veteranului Roberto Ayza, iar portarul Universității Cluj a fost eliminat. Având în vedere că alb-negrii au epuizat toate schimbările, George Florescu a intrat în poartă, însă nu a putut să apere lovitura de pedeapsă executată de Balint și argeșenii au majorat diferența la 0-2 (82).

Întreg stadionul i-a strigat numele lui Mircea Cojocaru, dorit de fani pe banca Universității în locul lui Lobonț.

„Studenții” au redus din diferență în prelungirile partidei prin Gavra, care a înscris cu capul după o bâlbâiala a defensivei oaspete.

Partida s-a încheiat, iar fanii le-au strigat „rușine” jucătorilor Universității Cluj și i-au băgat în ședință la finalul meciului.

În urma acestui eșec drastic, Universitatea Cluj rămâne cu 57 de puncte și este la patru puncte de liderul Academica Clinceni, care are un joc mai puțin disputat.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă (T. Telcean, min. 23), An. Cordoș, L. Sepsi – K. Twumasi (M. Coman, min. 70), C. Taub, J. Norbert (J. Norbert, min. 60), G. Florescu – M. Axente, C. Gavra

Rezerve: I. Dinu, T. Telcean, I. Ursu, G. Giurgiu, M. Coman, D. Hordouan, Al. Coman

Antrenor: Bogdan Lobonț

CS Mioveni: F. Croitoru – S. Kilyen, D. Beța, D. Celea, R. Boboc – R. Lazăr (Trascu, min 74), M. Șerban, I. Rădescu – Măzărache, Herghelegiu (Ayza, min. 60)

Rezerve: Sima, Trascu, Gherghe, Călin, Ayza, Năstăsie, Balint

Antrenor: Daniel Oprița

Cartonașe galbene: Taub (36)

Cartonațe roșii: Dur-Bozoancă (79)

Spectatori: 3385

Etapa viitoare, Universitatea Cluj va juca la București, cu Daco-Gețica, marți, 9 aprilie, de la ora 17:30.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.