Lobonț nu pleacă de la „U” după eșecul cu Mioveni: „Vina îmi aparține în totalitate”

Antrenorul Universității Cluj, Bogdan Lobonț, și-a asumat vina în tonalitate după eșecul drastic cu CS Mioveni, scor 1-2, dar nu are de gând să își dea demisia, deși întreg stadionul i-a cerut-o.

„Din păcate am pierdut, am pierdut, dar înfrângerea face parte din joc și din parcursul nostru, o luăm așa cum este, suntem conștienți de ceea ce am făcut pe teren, de greșelile pe care le-am făcut, băieții au făcut tot ceea ce le-am cerut, ei nu au nicio vină, responsabilitatea și vina îmi aparțin mie în totalitate.

Față de meciurile precedente pot să spun că am avut o posesie bună, ne-a lipsit ultima pasă și a doua repriză odată cu trecerea timpului ne-am precipitat, nu am avut luciditatea care să ne permită să facem ceea ce trebuie să facem, iar chiar înainte de a primi gol am avut o situație care am fost în posesie și cu puțin mai multă luciditate puteam să rezolvăm faza în altă manieră, dar am rezolvat-o așa și rezultatul acelei faze îl știm cu toții, am primit gol după aceea”, a susținut „Lobby”.

Despre reacția suporterilor

„Reacția suporterilor este normală și o iau așa cum este, pentru mine nu este niciun fel de problemă, sunt conștient că sunt la început de drum, sunt antrenori cu nume mare în fotbalul european care sunt contestați, pentru mine nu este absolut nicio problemă, fac parte din joc și fac parte din parcurs, două exemmple vă dau, Spaletti la Inter și Sarri la Chelsea, așa că pentru mine dacă îmi cer demisia o iau ca, nu știu, e o chestie normală, nu mă miră cu absolut nimic, demisia antrenorului face parte din parcursul oricărui antrenor. Și indiferent ce se întâmplă cu cariera mea de acum înainte această experiență va fi de folos, o iau ca pe un aspect pozitiv, tot ceea ce se întâmplă, sunt experiențe în fiecare zi din care avem cu toții de învățat, atât eu ca și antrenor, cât și cei din staff-ul meu.

Realitatea este că în trei partide am reușit să obținem un punct, într-adevăr nici în primele 4 etape nu am avut un joc strălucit, dar acolo am câștigat, cu siguranță și acolo au fost nemulțumiți pentru că echipa nu juca așa cum așa cum își doreau ei. Dar totuși să nu uităm că noi suntem U Cluj, nu suntem nici Barcelona sau Real Madrid”, a mai declarat Lobonț.

„U” nu stă în niciun jucător   

„U Cluj nu stă în niciun jucător, niciun jucător nu este fundamental, U Cluj este U Cluj și așa va rămâne, indiferent cine îmbracă tricoul sau costumul, așa va rămâne în continuare.

V-am zis din prima zi în care ne-am întâlnit prima dată, promovarea este aici sus, este important parcursul pe care îl facem să ajungem la promovare, pentru că fotbalul nu înseamnă doar două ore jumate cât stăm împreună la antrenament, înseamnă 24/7 ore, asta însemană fotbalul și este și repriza a treia, care este tot ceea ce faci după ce pleci de la Cluj Arena sau de pe terenul de antrenament, cum te refaci, cum te alimentezi. Într-adevăr le cer mult băieților, sunt conștient că pot și mai mult, de asta le și cer pentru că sunt capabili să o facă și au potențial. Ei respectă viața de după, nu am absolut nimic de reproșat, dar am pedalat pe chestia asta din prima zi când am venit, că fotbalul este 24/7, nu o spun prima dată acum după înfrângere, am spus-o tot timpul”, a spus antrenorul Universității. 

Despre promovare

„Toată lumea vrea să promoveze, și Clinceniul, Snagov, Chindia Petrolul și Universitatea Cluj, dar e important ceea ce faci, e important parcursul, obiectivul este rezultatul. Asta trebuie să înțelegem cu toții.

Vina îmi aparține mie în totalitate, eu îmi asum toate rezultatele, în special cele negative. Vor fi și momente în care să scârțâie jocul, fotbalul este sus jos sus jos, nu suntem la nivelul marilor echipe europene să avem un parcurs constant, asta e realitatea, nu văd de ce trebuie să găsim nod în papură la X sau la Y pentru că echipa scârțâie.

Noi suntem privilegiați că suntem în această perioadă aici, în an de centenar, pentru o dată istorică, trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi, dar nu două ore jumate cât stăm împreună la Cluj Arena sau la antrenament, ci 24/7, pentru că noi ne-am ales să facem meseria asta.Sunt conștient de tot ceea ce mi se întâmplă și o să mi se întâmple. Sunt conștient că nu am experiență, am spus-o când am venit în prima zi, e ca și cum aș fi debutat în cariera de fotbalist. Experiența se acumulează greșind, greșeala face parte din parcursul de creștere, așa trebuie să o vedem cu toții”, a mai spus antrenorul.

Nu mă gândesc la plecare

„Nu mă gândesc absolut deloc la plecare, de ce să mă gândesc, iar dacă o să se ajungă și la asta, nicio problemă, face parte din cariera mea, nu o văd ca pe un punct negativ, ci ca pe un punct pozitiv, care cu siguranță într-o bună zi o să îmi fie de mare folos toată această experiență, indiferent cât o să stau la U Cluj. Experiențele pe care le facem zi de zi, atâta timp cât suntem împreună o să ne ajute mai departe”, a mai declarat Lobonț. 

Universitatea Cluj va juca etapa viitoare la București, cu Daco-Getica, marți, 9 aprilie, de la ora 17:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.