Omagiu pentru personalitățile care au realizat Marea Unire de la 1918, la Marșul Recunoștinței de la Cluj-Napoca

Un grup de câteva sute de clujeni îmbrăcați în straie tradiționale și înarmați cu steaguri tricolore au luat parte marți, 30 noiembrie, la Marșul Recunoștinței din centrul Clujului, organizat de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”.

În cadrul acestui marș al recunoștinței, reprezentanții societății organizatoare și simpatizanții ei au depus câte o coroană de flori la fiecare monument dedicat personalităților care au contribuit la realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Au fost depuse coroane la monumentele dedicate lui Mihai Viteazul – P-ța Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza – str. Cuza Vodă nr. 2, Mitropolit Nicolae Ivan și Avram Iancu – P-ța Avram Iancu, Alexandru Vaida-Voievod, Iuliu Maniu – Piața Ștefan cel Mare, Andrei Mureșanu – Piața Cipariu, Școala Ardeleană – strada Kogălniceanu, Monumentul Memorandiștilor și Cardinal Iuliu Hosu – Bulevardul Eroilor.

Participanții au staționat pentru câteva minute la fiecare monument și au ținut discursuri patriotice.

Oameni în vârstă, dar și tineri, cu toții au mărșăluit pentru omagierea făuritorilor Unirii de la 1918, cu ocazia Zilei Naționale a României care are loc miercuri.

Evenimentul a început la ora 12:00 din Piața Mihai Viteazul și s-a încheiat pe Bulevardul Eroilor, la statuia lui Iuliu Maniu. Pe traseu, au răsunat cântece din folclorul românesc și au fost fluturate steaguri.

VIDEO – Monumentul Memorandiștilor, depuneri de coroane

VIDEO – Discursul lui Victor Bercea, președintele de onoare al Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu”

„Marșul Recunoștinței” a fost inițiat în anul aniversării Centenarului Marii Uniri și prin care se doreste să adune alături organizații cultural-patriotice, asociații culturale, reprezentanti ai scolilor si universitatilor din Cluj Napoca, reprezentanți ai asociatiei cadrelor militare in rezerva si retragere, personalitățti ale orașului și locuitori ai municipiului.

GALERIE FOTO:

One thought on “Omagiu pentru personalitățile care au realizat Marea Unire de la 1918, la Marșul Recunoștinței de la Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.