Vasile Dîncu, cel mai bogat ministru din Cabinetul Ciucă. Are peste jumătate de milion de euro în conturi

Noul ministrul al Apărării, Vasile Dîncu, senator PSD de Cluj, este cel mai bogat ministru din Cabinetul Ciucă. Liderul PSD are cei mai mulți bani în conturi dintre toți miniștri din cabinetul Ciucă.

Chiar dacă mulți dintre miniștri sunt pentru prima dată în funcție, iar alții au trecut și prin alte guverne, miniștrii cabinetului Ciucă au un lucru în comun: niciunul nu este multimilionar, cel puțin pe hârtie. Ba chiar au apelat la credite ipotecare sau de nevoi personale, relatează stirileprotv.ro.

Premierul Nicolae Ciucă are doar o casă de locuit, terenul din jurul ei, o mașină nouă și una veche. Urmașul lui la Apărare, sociolog de meserie, Vasile Dîncu a investit în artă. Clujeanul are tablouri, sculpturi, gravuri, monede și timbre vechi – în valoare de 45.000 de euro. Acesta deține un apartament, o casă și o mașină și are în conturi cea mai mare suma dintre toți miniștrii: peste jumătate de milion de euro.

Cu o familie care are afaceri inlusiv cu statul, Dan Vîlceanu a învățat și el să facă investiții. Deține titluri de stat de peste 730.000 de lei, patru terenuri, cel mai mare având o suprafață de peste 21 de mii de metri pătrați, dar și trei imobile, în Gorj și în Timiș. La polul opus, noul ministru al Finanțelor, Adrian Caciu, are doar o locuință, două terenuri și o mașină luată în leasing. Ba chiar are și o descoperire de card de peste 13.000 lei.

La împrumuturi a apelat și ministrul de interne, Lucian Bode. Liderul PNL are două credite ipotecare de 75.000 euro, unul de nevoi personale de aproape 15.000 de lei și o descoperire de card de 20.000 de lei. Noul său coleg de la Ministerul Muncii, Marius Budai, și-a luat chiar locuință prin Programul Prima Casă, potrivit declarației de avere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.