80 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor și clădirilor publice la Cluj

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent miercuri, 30 martie 2022, în cadrul unei emisiuni locale, moderată de către Lucian Danciu. Unde acesta a făcut anumite precizări privind modul în care v-a continua procesul de reabilitare termică a blocurilor și clădirilor din oraș.

Întrebat daca Primăria Cluj este implicată în acest proces de modernizare a clădirilor, având în vedere că Guvernul României a aprobat în data de 25 martie 2022, printr-o ordonanță de urgență modificarea legii privind reabilitarea termică a blocurilor, acesta a precizat că „astăzi am convocat o ședință de urgență a consiliului local, pentru a aproba proiecte în valoare de 80 de milioane de euro, pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit și a clădirilor publice”.

Acesta a mai menționat că „avem proiecte pentru 40 de blocuri, cu 2154 de apartamente în valoare de 38 de milioane de euro. De asemea mai avem și alte proiecte, pentru 23 de clădiri publice plus 36 de spații de încărcare pentru mașini. (…) Astfel încât banii europeni, puși la dispoziție de Uniunea Europeană, să poată fi utilizați într-un mod cât mai rapid și cu maximă intensitate”.

Din data de 1 aprilie 2022, începe perioada de depunere de proiecte, fapt pentru care Edilul Clujului, a mai afirmat că „acesta este motivul pentru care am convocat această ședință de urgență a consiliului local astăzi, și țin să le mulțumesc tuturor pentru implicarea de care au dat dovadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.