7 pentru CLUJ. Este Emil Boc invincibil la alegerile locale din Cluj-Napoca? Pe cine ai vota în funcția de primar? SONDAJ eClujeanul!

În acest an s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 27 septembrie șapte candidați, însă favorit principal rămâne, cel puțin teoretic, actualul edil al orașului de pe Someș, liberalul Emil Boc (53 ani), care candidează pentru al cincilea mandat în fruntea urbei.

În ceea ce privește contracandidații la alegerile din acest an, aceștia sunt extrem de slab cotați și cu imagine inexistentă.

Alianța USR-PLUS l-a aruncat în luptă pe deputatul USR Emanuel Ungureanu, 42 ani, vicepreședinte în Comisia de Sănătate în Camera Deputaților, fost brancardier și asistent social.

Necunoscut pentru majoritatea clujenilor și cu imaginea de justițiar al spitalelor de stat, Ungureanu aspiră la fotoliul de primar, însă șansele sale de a-l învinge pe Emil Boc sunt foarte mici.

PRO România Cluj mizează pe fostul subprefect Dan Codrean, 38 ani, de profesie avocat, dar un politician invizibil și necunoscut pentru clujeni.

Partidul Republican Cluj oferă o alternativă nouă pentru mediul politic, în persoana antreprenorului Radu Lupaș, un tânăr afacerist care a dat naștere francizelor internaționale de succes din domeniul HORECA, Narcoffe și Salad Box. Acum, acesta aspiră la funcția de primar al Clujului.

Lupaș este necunoscut și el pentru clujeni, fără imagine politică, însă experiența sa în mediul privat ar putea părea, la prima vedere, un plus pentru administrația locală.

UDMR Cluj l-a desemnat pe deputatul Csoma Botond pentru a candida la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, cu zero șanse.

Filiala Cluj a Partidului Mișcarea Populară l-a desemnat candidat la fotoliul de primar pe Fițiu Avram, 54 ani, profesor universitar la  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj.

Noul partid Alternativa Dreapta o va avea drept candidată pentru funcția de primar pe Adela Mîrza, specialist marketing al Tetarom SA și fost președinte național al defunctei formațiuni politice fondate de Monica Macovei, M10.

Singura formațiune politică care nu și-a anunțat până la ora redactării acestui material lista de candidați pentru alegerile locale din septembrie 2020 este PSD Cluj, dar degringolada din interiorul filialei județene și schimbările dese de președinți și-au spus cuvântul.

eClujeanul a întocmit un sondaj public la care vă invităm să vă exprimați votul virtual:

Cine doriți să fie primarul Clujului după alegerile din 27 septembrie 2020?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

One thought on “7 pentru CLUJ. Este Emil Boc invincibil la alegerile locale din Cluj-Napoca? Pe cine ai vota în funcția de primar? SONDAJ eClujeanul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.