Domnule Emanuel Ungureanu, ce părere aveți despre trecutul PENAL al colegului dvs. din USR, deputatul Stelian Ion?

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu, candidat la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea Alianței USR-PLUS, a fost foc și pară pe un coleg de-al său de partid, Traian Mihai, cel care a avut un trecut de penal și care ar fi trebuit să se regăsească pe lista de consilieri locali propuși de USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

Traian a fost nevoit să renunțe la candidatură după presiunea exercitată de Ungureanu, care a amenințat că pleacă din partid.

Acum, un alt coleg de partid din USR al deputatului Emanul Ungureanu, de la București, Stelian Ion, candidat la funcția de primar al Constanței în alegerile de luna viitoare, a tăinuit de 15 ani o escrocherie imobiliară. Nu una care să-i fi adus vreo avere, ci o manevră prin care a obținut ilegal o garsonieră de la ANL, a relatat Newsweek Romania.

Pentru a pune mâna pe garsonieră, Stelian Ion a încălcat de cel puțin patru ori legea, crescându-și în mod fraudulos punctajul. Unele dintre nereguli puteau fi sancționate chiar penal, dacă o anchetă ar fi fost efectuată la timp. Newsweek România deține toate documentele din dosarul pe care Stelian Ion l-a depus în anul 2004 la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, instituția responsabilă cu evaluarea solicitanților de locuințe ANL.

Principalele nereguli pe care le-am descoperit în urma investigației noastre sunt:

1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;

2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar;

3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut;

4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81)”, se arata in ancheta Newsweek, care poate fi citită pe newsweek.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.