S-a încheiat extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Dej și alte 12 sate învecinate

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș”, au anunțat în data 30 martie 2022, că au finalizat prima mare investiție din fonduri europene derulată pe teritoriul județului Cluj. În cadrul mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

Această investiție de 69.829.372 de lei, a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul Dej, precum și pentru cele 12 localități componente ale comunelor Bobâla și Cristur.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat că „am reușit, la exact doi ani de la semnarea contractului de lucrări, să finalizăm această investiție de aproximativ 15 milioane de euro. În perioada următoare vom demara procedura de recepție, astfel încât, în cel mai scurt timp, cei aproximativ 18.000 de noi beneficiari din partea de nord a județului Cluj să poată avea parte de servicii furnizate la cele mai înalte standarde de calitate”.

În cadrul acestui contract de lucrări au fost reabilitate și extinse rețele de alimentare cu apă pe o lungime totală de 76,500 km.

De câte străzi este vorba?

• 29 de străzi din municipiul Dej
• Respectiv localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca
• Mai fiind realizate și șapte stații de pompare a apei și trei de clorinare, respectiv trei rezervoare de înmagazinare a apei.

În ceea ce privește canalizarea, lucrările de reabilitare și extindere s-au derulat pe o lungime totală de 34,5 kilometri, de-a lungul a 68 de străzi din municipiul Dej. Rețeaua a mai cuprins 11 noi stații de pompare a apei uzate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.