„U” Jolidon – Corona Braşov 32-29. Dramatism pe final de meci

DSCN8800„U” Jolidon Cluj a obţinut o victorie dramatică, luni seara, împotriva echipei Corona Braşov, scor 32-29, într-o partidă care a contat pentru etapa a XII-a a Ligii Naţionale, primul meci din returul de campionat.

După o primă repriză foarte bună făcută de clujence, la finalul căreia aveau un avantaj de şase puncte pe tabelă, a urmat o repriză secundă de coşmar, în care elevele pregătite de Mariana Târcă au fost mai agresive, reuşind chiar să se apropie la un gol şi chiar să egaleze la 24-24 (min. 49). Dincă şi Tivadar o duc din nou pe „U” Jolidon la două puncte diferenţă, dar oaspetele nu cedează şi menţin suspansul, reuşind să se apropie la un gol pe tabelă.

Mare parte din evoluţia foarte bună a Braşovului i se datorează purtătoarei tricoului cu numărul 87, Druţu, o jucătoare de 1.90 m. care a fost greu de blocat, cu ale sale „ghiulele” expediate spre poarta lui Petroczi care au menţinut suspansul până la final. Cu trei minute înainte de „gongul de final”, pivotul Florina Chintoan duce scorul din nou la două puncte diferenţă pentru gazde, iar Carmen Cartaş îl majorează şi închide tabela la 32-29.

În urma acestui scor, „U” Jolidon urcă pe poziţia a treia a Ligii Naţionale, iar etapa viitoare elevele lui Gheorghe Covaciu se vor deplasa la Ploieşti, pentru a juca cu CSM-ul din localitate, în 21 februarie 2013.

Marcatoare „U” Jolidon:
Florina Chintoan (9), Mihaela Tivadar (7), Mihaela Ani-Senocico (5), Ştefania Florea (4), Carmen Cartaş (3), Nicoleta Dincă (3), Clara Vădineanu (1).

„Am făcut o primă repriză foarte bună, în a doua am căzut şi asta s-a văzut. De acum încolo contează foarte mult punctele pe care le luăm, nu mai putem face niciun pas greşit pentru a accede cât mai sus. În repriza a doua am căzut fizic, cred că şi mental, dar până la urmă e bine că s-a terminat cu bine. Felicit fetele pentru joc, este o victorie meritată, iar despre arbitraj nu pot să comentez”, a declarat Gheorghe Covaciu la finalul meciului.

„Mi-am dorit foarte mult să joc, am avut emoţii la început şi mă gândeam să nu clachez, dar mă bucur că a ieşit bine şi am câştigat”, a declarat extrema Ştefania Florea, care a început titular în acest meci, înlocuind-o pe Magda Paraschiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.