Celebra Boema devine gazdă pentru evenimente culturale în 2013

Chiar dacă proprietatea celebrului monument istoric de pe strada Iuliu Maniu, cunoscută drept Boema, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 900.000 de euro, nimeni nu s-a înghesuit să o cumpere până acum. Astfel că, proprietarii au decis să o redeschidă pentru evenimente culturale în 2013.

boema

„Organizăm câteva evenimente acolo în primăvară: Zilele Arhitecturii, expoziţii foto, concerte culturale, jazz. Am propus această utilizare cu gândul de a învia puţin această proprietate, de a o readuce în circuitul cultural”, a explicat Ramona Cuc, director de vânzări al Remax/Grup de Lux, agenţia prin care Boema este tranzacţionată, citată de Ziua de Cluj.

Vor fi necesare investiţii în amenajare pentru a se putea organiza evenimente. „Cu sprijinul si implicarea studenţilor de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism (FAU), prin Asociaţia Studenţilor Arhitecţi (AStA), s-a gândit un proiect complex care va necesita o curăţenie generală, apoi o amenajare temporară a curţii interioare şi reactivarea unei scene în vederea desfăşurării unor miniconcerte şi expoziţii. În interior se va amenaja un traseu unde studenţii de la Arhitectură şi cei de la Arte şi Design au gândit expunerea unor lucrări de artă. Studenţii de la Peisagistică se vor implica cu propuneri pentru amenajarea curţii”, a detaliat Cuc.

Clădirea Boema din centrul Clujului a fost construită acum 180 de ani şi se află pe str. I. Maniu. Accesul se face pe o poartă, cu trecere printr-un gang spre curtea interioară, care are 800 mp. Terenul este de 1.330 mp, iar clădirea este amplasată la frontul străzii, fiind structurată pe patru niveluri: pivniţă, parter, etaj şi pod.

Monumentul istoric a fost cumpărat în 2011, dar noul proprietar a lansat-o din nou pe piaţă. Când a fost oficial scoasă la vânzare, în urmă cu trei ani, preţul de pornire oficial anunţat era de 1,7 milioane de euro. Acum, Boema costă 900.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.