UBB va inaugura vineri primul Institut de Armenologie din Romania

Universitatea Babeş-Bolyai vă invită să luați parte la ceremonia de inaugurare a Institutului de Armenologie, primul institut de acest gen din spațiul central și est-european. Evenimentul va avea loc în 7 noiembrie 2014, la ora 10:00, în Aula Ferdinand a Universității Babeș-Bolyai (str. Napoca nr. 11).

invitatie-final1BUN

Personalități ale mediului academic, diplomatic și eclesiastic și-au anunțat participarea la acest eveniment. Vor lua cuvântul: Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității Babeș-Bolyai; Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armene în România; prof. univ. dr. Aram Simonyan, Rectorul Universității de Stat din Erevan; P.S. Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Bisericii Apostolice Armene din România; Varujan Vosganian, Președintele Uniunii Armenilor din România; Î.P.S. Dr. Jakubinyi György, Arhiepiscop de Alba Iulia, Administrator Apostolic al Ordinariatului Armenilor Catolici din România; István Vákár, Președintele Consiliului Județean Cluj; prof. univ. dr. Liviu Rotman, Directorul Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România și prof. univ. dr. Lucian Nastasă-Kovács, directorul Institutului de Armenologie.

Înființarea Institutului de Armenologie reprezintă un pas important și necesar în domeniul cercetării comunităților armene din Europa Centrală și de Est. În spațiul Europei de Est și în special în România, armenii au reprezentat un important grup etno-cultural din perspectiva evoluției socio-culturale a comunităților locale. Încă din evul mediu, când primele grupuri de armeni și-au creat mici comunități în spațiul geografic est-european, importanța lor și stilul de viață au adus prosperitate și au creat un climat socio-economic stabil și prosper în regiunile unde aceștia s-au stabilit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.