Ultima găselniță a guvernanților. Vor să impoziteze și darul de nuntă!

Parlamentarii din România au descoperit o nouă găselniță de unde să mai aducă niște bani la buget, impozitarea darului de nuntă. Şi vor să fie luate la puricat şi restaurantele, şi firmele care organizează nunţi şi botezuri, prin impozitarea veniturilor câştigate în urma acestor sindrofii.

dar de nunta

Iniţial, totul a pornit de la propunerea deputatului PSD Gheorghe Ciobanu trimisă Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), privind taxarea localurilor unde se organizează nunţi, botezuri şi banchete, dar şi a firmelor de evenimente.

Alesul, care este membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor, spune că specialiştii din Ministerul de Finanţe lucrează la propunerea sa, adică la introducerea unui impozit forfetar. Ideea lui Ciobanu ar putea fi completată şi de o metodă de impozitare directă chiar a darului de nuntă.

Măsura îi vizează în special pe cei care primesc sume fabuloase ca daruri de nuntă, bani sau obiecte de valoare, care nu pot fi supuse impozitării, întrucât legea nu prevede o astfel de măsură.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.