ULUITOR: Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, medalii de aur la Cupa Mondială din Ungaria

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu au fost, din nou, la înălțime, obţinând două medalii de aur pentru România la Cupa Mondială din Ungaria!

La bârnă, Ponor a fost cea mai bună şi nu degeaba i se spune „Regina bârnei”. Aceasta a cucerit medalia de aur, cu nota de 13.933.

La sol, Ponor a câștigat medalia de argint, asta chiar dacă a fost la egalitate cu prima clasată, o sportivă din Canada (Brooklyn Moors), care a primit nota 13.566.

După ce a luat argintul la sol, sâmbătă, Marian Drăgulescu a cucerit și el medalia de aur, dar la sărituri, proba unde se simte cel mai bine.

O comportare meritorie au avut în această a doua zi a finalelor şi ceilalţi sportivi români calificaţi în această fază a concursului de „Cupă Mondială”: Maria Holbură a fost a 4-a la bârnă, cu 12,266, Vlad Cotuna, tot pe 4 la paralele, cu 14,400, iar Cristian Băţagă a fost al 6-lea la sărituri.

În prima zi a finalelor, în întrecerea feminină, românca Laura Jurca a fost a 6-a la paralele, cu 12,833 puncte, concursul la acest aparat fiind câştigat de suedeza Jonna Adlerteg – 14,200 puncte.

De asemenea, sâmbătă, un alt gimnast român calificat în concursul pe aparate, Cristian Băţagă, a ocupat locul 6 la inele, cu 13,333 puncte.
 
Pentru gimnaştii noştri urmează concursul de „Cupă Mondială” de la Paris, săptămâna viitoare, după care se pleacă la Mondialele de la Montreal, competiţie al cărei ambasador a fost desemnat de organizatori şi de Federaţia Internaţională de gimnastică Nadia Comăneci, eroina Jocurilor Olimpice 1976 din oraşul canadian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.