UMF Cluj a suspendat cursurile pentru două săptămâni de teama coronavirusului, iar activitatea didactică se va ține online

UMF Cluj-Napoca a ajuns la aproape 7.000 de studenţi la nivel licenţă, masterat şi doctorat din care peste 2.000 sunt străini, iar conducerea universității a suspendat cursurile din cauza coronavirusului.

În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea UMF Iuliu Haţieganu a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenţie, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Toate informaţiile referitoare la desfăşurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu„, se arată în comunicat.

Reprezentanţii universităţii clujene susţin că aplicarea acestei măsuri este necesară deoarece prezenţa studenţilor în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanţul infecţiei, nivelul de contagiozitate fiind crescut chiar şi în absenţa manifestărilor clinice.

Tinerii fac forme uşoare sau asimptomatice, însă, datorită mobilităţii lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecţiei. Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universităţii şi pe aplicaţia InfoUtil„, se mai arată în comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Conducerea universitţii face apel la studenţi şi profesori să trateze cu maximă responsabilitate situaţia şi să se conformeze măsurilor, recomandând-le şi să evite în această perioadă locurilor aglomerate cum sunt cinema, restaurante, mall-uri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.