Un activist va alerga 120 km de la Cluj pana la Rosia Montana

Clujeanul Adrian Dohotaru, unul dintre activistii care au luptat pentru Rosia Montana, anunță azi că vineri va alerga aproape 120 de kilometri, din Cluj-Napoca până la Roșia Montană, în sprijinul campaniei „Salvaţi Roşia Montană”. Acesta vrea sa demonstreze că cele două localități nu sunt chiar atât de îndepărtate.

adrian dohotaru

„Alerg la Roşia Montană, prin Apuseni şi pe Valea Arieşului, atât pe drumuri circulate, cât şi pe altele mai puţin bătute, din următoarele motive: ultra-maratonul meu este un omagiu adus locuitorilor din Roşia Montană şi activiştilor din campanie care mai bine de un deceniu au rezistat în faţa unui proiect minier cu consecinţe dezastruoase pentru regiune din punct de vedere ecologic, cultural şi social; prin parcurgea într-o zi a distanţei arăt şi cât de apropiate sunt cele două localităţi, de fapt, şi cât de afectaţi putem fi cu toţii în cazul unei deversări; la un alt nivel, alerg şi pentru a arăta că ecologia şi economia derivă din aceeaşi rădăcină grecească (oikos), motiv pentru care societatea noastră trebuie să se bazeze pe modele distributive mai echilibrate cu ciclurile naturii faţă de actualul model bazat pe acumularea iraţională de capital”, declara Dohotaru, citat de actualdecluj.ro.

One thought on “Un activist va alerga 120 km de la Cluj pana la Rosia Montana

  1. foarte bine pentru sanatatea lui, pentru rosieni nu vine cu nicio solutie concreta. Oamenii de acolo au nevoie de investitii, nu de alergatori care sa-si faca reclama pe seama lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.