Un bărbat a fost scos din Someş de un pompier care a sărit după el în apa îngheţată

barbat cazut in somes
foto Kun Alexandru

Pompierii clujeni au scos un bărbat căzut în Someş, în zona podului din capătul cartierului Grigorescu, cel care face legătura cu cartierul Mănăştur.

O persoană care trecea prin zonă a alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andrei Biriş, citat de citynews.ro, că apelul a fost efectuat în jurul orei 15:00.

Potrivit acestuia, după ce a fost scos din apă, bărbatul a fost resuscitat de medicii de pe echipajul SMURD sosit la faţa locului.

Un pompier de la unitatea SMURD Colina a ISU Cluj a fost cel care a sărit în apa aproape îngheţată a Someşului, într-unul din bazinele de acumulare din zona podului dintre cartierele Grigorescu şi Mănăştur, pentru a-l salva pe bărbatul căzut.

După ce a reuşit să-l scoată din apă pe bătrân, medicul de pe SMURD a început manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră, după care victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj-Napoca.

Deocamdată nu se cunosc circumstanţele în care acesta a ajuns în Someş.

Potrivit poliţiştilor bărbatul e în viaţă şi se află internat la UPU Cluj-Napoca. De asemenea, din primele informaţii oferite de martori, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, s-a dezechilibrat în timp ce traversa pasarela şi a căzut în apă.

Reprezentanţii UPU Cluj-Napoca spun că starea bărbatului este gravă. Acesta are puls, însă se află în şoc hipotermic sever, iar în prezent se fac investigaţii de cardiologie. Victima va rămâne sub supravegherea medicilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.