Klaus Iohannis lasă Primăria Sibiu pentru funcția de Ministru de Interne

Liderii Partidului Naţional Liberal i-au propus prim-vicepreședinteului partidului și primar al Sibiului, Klaus Iohannis, să intre în Guvern pentru a prelua funcția de ministru de Interne, potrivit Mediafax.

klaus iohannis

Klaus Iohannis va prelua și funcția de vicepremier. Potrivit unor surse evz.ro, Klaus Iohannis a acceptat să preia funcția de ministru de Interne și pe cea de vicepremier. Acesta a fost practic forțat de Antonescu să preia cele două funcții.

Surse citate de Mediafax, au declarat că Antonescu le-a spus liberalilor că nu își dorește ca partidul să iasă de la guvernare, ci „să intre” la guvernare.

Klaus Johannis a anunţat că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp, potrivit realitatea.net.

În 13 octombrie 2009, i s-a mai propus o functie în Guvern, aceea de premier, imediat după căderea Guvernului Boc. În decembrie 2009 alegerile prezidențiale au fost câștigate de Traian Basescu, iar Klaus Johannis a declarat atunci că parcursul său de „posibil premier” s-a încheiat. În 2012 a fost reales primar cu 77,89% din voturile Sibienilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.