Un bărbat din Satu Mare, confirmat cu coronavirus, transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj

Un bărbat în vârstă de 46 ani, confirmat sâmbătă cu coronavirus, a fost adus, duminică dimineață, la centrul de carantină din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj.

Conform primelor verificări ale anchetei epidemiologice, bărbatul a intrat în contact cu o singură persoană, al cărei test a ieşit negativ.

Prefectura Satu Mare a transmis, duminică dimineaţă, detalii despre cel de-al 120-lea caz de îmbolnăvire cu coronavirus din România, respectiv un bărbat din judeţul Satu Mare, de 46 de ani, întors din Milano, în 11 martie.

„Acesta a fost transferat din carantină, în această dimineaţă, la o Clinică de Boli Infecţioase din Cluj. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19. Din primele verificări, bărbatul afirmă că a avut un singur contact,  o persoană, care a fost deja testată, iar rezultatul a fost negativ. Urmează să fie testată din nou”, a transmis Prefectura Satu Mare.

Sursa citată a precizat că în continuare se poartă discuţii pentru a se stabili dacă persoana infectată a mai avut sau nu contact cu alte persoane.

„Menţionăm că după controlul de către reprezentanţii DSP Satu Mare de la frontieră, bărbatul a fost transportat sub escortă la un centru de carantină, fără a avea contact cu alte persoane”, a mai transmis Prefectura Satu Mare.

Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 123, iar 9 pacienţi s-au vindecat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.