Un bosniac de 1.93 m, noul transfer al „U” BT Cluj

„U” Banca Transilvania Cluj își întărește compartimentul defensiv cu bosniacul Muhamed Pasalic, născut în 1987 la Sarajevo, are 193 cm înălțime și 84 de kilograme.

muhamed pasalic U BT Cluj

Pasalic a debutat în baschetul profesionist în sezonul 2005-2006, la BC Vogosca în Bosnia, echipa de la care în sezonul viitor a făcut saltul la Bosna Sarajevo, cu care a evoluat la nivel de Liga Adriatica, ULEB și EuroChallenge, între 2007 și 2011.

În 2011-2012 s-a mutat în Grecia, la Kavalas, iar în campionatul următor a jucat pentru Aris Salonic. De altfel, Pasalic vine la U-Banca Transilvania de la Aris, după o „escală” de un an în Franța, la Chalons-Reims.

Baschetbalistul are în palmares un titlu și o cupă în Bosnia (2008, cu Bosna Sarajevo), jucând în ultimii cinci ani pentru naționala de seniori a țării sale. În sezonul recent încheiat, Pasalic a jucat semifinala în campionatul grec, fiind eliminat de Olympiacos și pierzând medaliile de bronz în fața celor de la PAOK.

„Sunt foarte fericit că vin la Cluj pentru a juca în sezonul viitor, știu că este o echipă foarte ambițioasă, am înțeles de la președintele executiv și de la antrenor că avem planuri mari pentru noul sezon. Este pentru prima dată când joc în România și sper că o să avem un sezon grozav!”, a declarat Pasalic pentru site-ul clubului.

„Pasalic este un jucător ce evoluează pe pozițiile 2-1 și care o să ne ajute pe partea de creație, împreună cu Adamovic. Vrem ca sezonul acesta să avem doi creatori de joc în lot, iar el îndeplinește toate condițiile. Are experiență în campionatul grec și sperăm să ne acoperim poziția 2-1 în acest sezon prin transferul lui”, a precizat antrenorul Marcel Țenter.

Pasalic este al patrulea transfer al echipei de baschet masculin „U” BT Cluj, după moldoveanul Andrei Kalnicenko, Filip Adamovic și sârbul Ivan Zigeranovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.