Un cetățean american a fost depistat cu ședere ilegală în Cluj-Napoca

pasaportInspectoratul General pentru Imigrari – Serviul pentru Imigrari Cluj – au desfasurat, in data de 21 iulie, o ampla actiune pentru prevenirea si combaterea sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

In urma acestei actiuni a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean străin în vârstă de 41 ani, din S.U.A.

Potrivit verificărilor efectuate, s-a constat faptul că pe numele persoanei în cauză a fost emisă anterior o decizie de returnare de pe teritoriul României, iar barbatul nu a respectat-o.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au luat măsura de îndepărtare sub escortă a acestuia de pe teritoriul naţional şi au condus cetăţeanul străin la punctul de trecere a frontierei.

De asemenea, la ieşirea din ţară se instituie consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 2 ani şi 6 luni, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu la tel./fax 0264 – 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.ori.mai.gov.ro.

One thought on “Un cetățean american a fost depistat cu ședere ilegală în Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.