Un club de Liga 1 scos la vânzare. Pachetul majoritar de acţiuni costă 170.000 €

ceahlaul piatra neamt stadionPerioada dificilă prin care trece clubul Ceahlăul Piatra-Neamţ în această vară nu se rezumă doar la factorul sportiv.

Clubul este în acest moment într-un real impas financiar, iar principalii acţionari ai clubului caută metode prin care pot salva situaţia. Pentru că nu mai pot face faţă cheltuielilor impuse de rămânerea în prima ligă, aceştia au decis să scoată clubul la vânzare şi le oferă mai multe variante potenţialilor investitori, conform prosport.ro.

Ceahlăul oferă viitorului investitor un pachet de 57,21% dintre acţiunile clubului după cum urmează: 38,88% de la Viorel Măstăcăneanu, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Ceahlăul, şi 18,33% de la un alt acţionar. În schimbul pachetului majoritar de acţiuni, viitorul investitor urmează să plătească 170.000 de euro, iar parafarea înţelegerii depinde în acest moment de calcularea datoriilor totale ale clubului.

Potrivit surselor ProSport, în acest moment Ceahlăul are datorii de aproape un milion de lei noi (circa 225.000 de euro) reprezentând salarii şi prime restante către jucători şi către stafful tehnic. Pe deasupra, mai există datorii de aproximativ 350.000 de euro către diverşi furnizori de servicii.

Acestea sunt doar obligaţiile de plată imediate pe care noul acţionar majoritar ar trebui să le rezolve, Ceahlăul fiind unul dintre cluburile de fotbal cu datorii mari la stat. Aproximativ 1,4 milioane de lei (315.000 euro) este datoria acumulată de SC Ceahlăul SA la bugetul de stat până la finalul anului 2013, conform datelor ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.