Un clujean s-a dus la munca costumat de Halloween. VIDEO

costumat halloweenZiua de 31 octombrie e cunoscuta de cei mai multi ca fiind sarbatoarea de Halloween, celebrata prin costumare, atractii bantuite si sculptarea de dovleci.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. Sursa Wikipedia.

In timp ce cluburile se intrec in oferte care mai de care mai tentante si cauta sa organizeze cele mai atractive petreceri tematice, un clujean s-a gandit sa mearga la munca in aceasta dimineata costumat intr-un personaj infricosator.

4 thoughts on “Un clujean s-a dus la munca costumat de Halloween. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.