Un diamant roz va fi scos la licitaţie în luna noiembrie

diamant rozCasa de licitaţii Sotheby’s a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Geneva, un diamant roz excepţional, care va fi scos la vânzare în luna noiembrie.

„Pink Star” are 59,6 carate şi este cel mai scump diamant scos vreodată la licitaţie, estimat la 60 milioane de dolari, au precizat experţii casei Sotheby’s. Diamantul a fost extras în 1999 din Africa de compania De Beers, a fost prezentat după ce a fost şlefuit în 2003 şi apoi a fost vândut prima dată, printr-o tranzacţie privată, în 2007, cu un preţ care nu a fost dezvăluit.

Licitaţia va avea loc pe 13 noiembrie.

Recordul de preţ pentru un diamant de acest tip, din toate categoriile, a fost stabilit în 2010, la Geneva, de diamantul „Graff Pink”, de 24,78 carate, care a fost vândut cu 46,2 milioane de dolari.

Pentru diamantele roz, recordul de preţ per carat a fost doborât în 2009 la Hong Kong, cu 2,15 milioane de dolari per carat, de o gemă care avea 5 carate.

În stare brută, diamantul scos la licitaţie de casa Sotheby’s avea 132,5 carate. El a fost şlefuit de compania Steinmetz Diamonds, iar numele său a fost ales de primul lui cumpărător, aşa cum o cere tradiţia.

Diamantul „Pink Star” a fost prezentat în expoziţii muzeale în 2003 la Washington şi apoi în perioada 2005-2006 la Londra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.