Un înotator clujean a castigat proba scurta a „Traversării Tarniţei”

Cea de-a 8-a editie a „Traversarii Tarnitei” si-a desemnat castigatori, iar proba scurtă a fost câştigată de un clujean.

traversarea tarnitei

La editia de anul acesta au participat 126 de persoane din toate colturile tarii, dintre care 69 la proba de 1500m si 57 la proba de 6500m. La linia de start s-au prezentat 61 persoane la proba scurtă și 51 la proba lungă, doi concurenți abandonând cursa.

Startul s-a dat la ora 10:00 la proba scurta, iar competiţia a fost câştigată de inotatorul clujean Călin Cosmaţchi.

Proba lungă a fost castigata de înotătorul timişorean Artimon Alin, urmat la 30 secunde de Ioniță Nicolae, după o luptă strânsă de peste o oră în care s-a înotat cot la cot. Timpii celor doi concurenți au fost 1h 27 minute și 47 secunde și 1h 28 minute și 14 secunde.

Toti participanții au primit un tricou inscripționat cu sigla evenimentului, o cască de participare, o medalie și o porție de mâncare la sosire, urmând să își descarce singuri diploma de participare de pe site-ul evenimentului. Pentru primii clasați, organizatorii au oferit cupe și medalii.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.