Un noi tip de înșelăciune a ajuns și la Cluj: „metoda burlanul”! Ce presupune asta și cum poți evita?

Un nou tip de înșelăciune a ajuns și la Cluj. Mai multe persoane din Gherla au reclamat la poliție că au fost amenințate de presupuși muncitori care au venit să le repare jgheaburile și burlanele.

Așa-zișii muncitori acostează în general persoane în vârstă, iar la Gherla un cetățean a simțit pe propria piele noua înșelăciune. Doi bărbați s-au oferit să facă reparații la o casă, dar proprietarul a rămas mască când a auzit cât costă „lucrarea”. După ce a refuza să plătească, falșii muncitori l-au amenințat că îi dau foc la casă.

Polițiștii i-au surprins pe cei doi indivizi la o altă potențială victimă. Este vorba de doi bărbați cu domiciliile în Arad și Oradea, cu vârste de 34 și 21 de ani.

Aceștia au prezentat copii după niște hârtii  și au explicat că sunt „persoană fizică autorizată”, fără a avea, însă, acte doveditoare pe numele lor, nici alte autorizații.

Polițiștii le-au aplicat câte o amendă de 1.000 de lei fiecăruia și le-au atras atenția să nu cumva să mai caute proprietarii și să-i amenințe.

Poliția îi îndeamnă pe cei care angajează astfel de lucrări să încheie un contract în care să fie stabilită clar suma de plată, iar banii să-i plătească doar cu acte.

De asemenea, pentru identificarea făptașilor, oamenii ar trebui să rețină numărul de înmatriculare al mașinii cu care a venit lucrătorul, dar și semnalmentele acestuia – vârstă aproximativă, înălțime, fizionomie, îmbrăcăminte, iar cei care au un telefon la îndemână ar trebui chiar să-i fotografieze. Toate aceste informațîi îi vor ajută pe polițiști să ii identifice mai ușor pe cei care profită de slăbiciunea și credulitatea unora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.