Un nou capitol din istoria Universității Cluj se scrie

Clubul de fotbal fanion al orașului Cluj-Napoca, Universitatea, a trecut prin multe schimbări de-a lungul celor 97 de ani de existență. De la câștigarea Cupei României în 1965, singurul trofeu de altfel din vitrina clubului, la Bejenia de la Sibiu și până la perioada în care destinele clubului au fost controlate de controversatul om de afaceri bucureștean Florian Walter, fost urmărit internațional și arestat între timp pentru fapte de corupție, Universitatea a trecut prin multe faze și a suferit datorită conducerii defectuoase pe care a avut-o de-a lungul anilor.

Foto © Facebook.com/FCUCluj/
Foto © Facebook.com/FCUCluj/

Dar echipa a ieșit din era Walter, iar începând din acest an, un nou proiect al Universității Cluj pornește de la „zero”, de la cel mai de jos nivel, eșalonul patru fotbalistic, sub o nouă identitate, Asociația Club Sportiv de Fotbal „Alb- Negru”, care deține palmaresul și brandul Universității, cu sprijinul celor șase universități din oraș și al Primăriei Cluj-Napoca, dar avându-l ca manager sportiv pe fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău.

Luni, 29 august, de la ora 12:00, la sediul Asociației Județene de Fotbal, noul „U” Cluj își va afla adversarii din noua stagiune a Ligii a 4-a, sezon care va debuta în 3 septembrie 2016, iar obiectivul noului club este unul extrem de îndrăzneț, dar dificil de realizat, promovarea în eșalonul trei, dificil datorită faptului că Universitatea se va baza exclusiv pe jucători crescuți în pepiniera clubului.

„U” va avea la dispoziție pentru meciurile de pe teren propriu stadionul Cluj Arena sau terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” (Babeș), iar cel mai probabil, echipa își va amâna și prima etapă din Liga a 4-a până la formarea unui lot competitiv, după ce au cerut amânarea primelor meciuri din Cupa României.

Marius Popescu și Zsolt Szilagyi vor fi antrenori echipei, iar la trialul organizat la începutul acestei săptămâni, 23-24 august 2016, la Baza CMC din Gruia, au răspuns „prezent” aproximativ 61 de jucători, inclusiv juniorii Universității Cluj antrenați de Călin Sălăgean.

Cine va conduce destinele noului „U” Cluj?

Președintele Consiliului Director al Asociației „Alb-Negru” va fi consilierul local, Radu Constantea, vicepreședinte Cosmin Irimieș, director general adjunct al Universităţii Babeş-Bolyai, iar funcția de secretar al asociației va fi ocupată de Mircea Jorj (secretar-şef al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu”). Ceilalți reprezentanți ai universităților clujene sunt următorii: Radu Adrian Munteanu (UTCN), fiul fostului rector Radu Munteanu, Leon Muntean (șef de lucrări la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinar – USAMV), Răzvan Bîţu (director administrativ al Academiei De Muzică „Gheorghe Dima”) și Cristian Cheşut (prorector al Universității de Artă și Design Cluj – UAD).

Buget de 15.000 de euro

Noua Asociație „Alb-Negru” va avea pentru început un buget de doar 15.000 de euro, asigurat de Primăria Cluj-Napoca (10.000 de euro) și de cele șase universități (5.000 de euro), dar noua conducere se află în negocieri cu mai multe companii din oraș, între care și Banca Transilvania.

Proiectul „Socios” implementat și la „U” Cluj

După modelul Barcelonei, noua conducere a clubului de pe Someș lucrează la implementarea unui proiect de tip „Socios”, care să implice și fanii în viitorul echipei. Potrivit știridesport.ro, suporterii vor putea să devină membri susținători ai Asociației Club Sportiv „Alb-Negru” printr-o cotizație anuală, iar în momentul când se vor strânge câteva sute de susținători, aceștia vor avea un reprezentant în consiliul director.

Cum va arăta componența Ligii a 4-a din care face parte și „U” Cluj:

Sticla Arieşul Turda
Industria Sârmei 1921 Câmpia Turzii
Ardealul Cluj
CFR Dej
Vulturul Mintiu-Gherlii
Armenopolis Gherla
Unirea Floreşti
Someşul Gilău
Arieşul Mihai Viteazu
Viitorul Mihai Georgescu
Unirea Tritenii de Jos
Olimpia Gherla
CS Florești
„U” Cluj
Viile Dejulului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.