Un nou cimitir amenajat pe o suprafata de 13 hectare în Cluj-Napoca

cimitirClujul va avea un nou cimitir, amplasat în zona centurii de Nord – Vest a municipiului, pe un teren aflat în proprietatea parohiilor ortodoxe Someşeni şi Sânnicoară. Noul loc de veci va purta numele „Sfântul Lazăr” şi va avea o suprafaţă de 13 hectare.

Decizia de amenajare a cimitirului a fost luată în ședința consiliilor reunite ale celor două parohii din data de 28 noiembrie 2013, ce a avut loc în prezenţa ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, precum și a preoților parohi Ioan Roman și Viorel Luca.

Proiectul se află în faza obţinerii certificatului de urbanism, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă lucrările de amenajare la noul amplasament.

„Printr-un astfel de proiect, Arhiepiscopia Clujului înţelege să îşi asume lucid şi responsabil rolul său social arătând public care este învăţătura Bisericii, dar şi oferind concret soluţii credincioşilor şi comunităţii la problema suprapopulării cimitirelor şi a lipsei locurilor de veci, la oferta neetică a locurilor de veci în cimitirele private sau, mai mult, la propunerea de neacceptat a incinerărilor, care contravine invăţăturii Sfintei Scripturi şi practicii funerare creştine”, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Noul loc de veci va fi administrat potrivit normelor prevăzute în Regulamentul cimitirelor parohiale, aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.