Un nou loc de promenadă inaugurat duminică pe malul Someșului, lângă Podul Garibaldi – FOTO

Clujenii vor avea la dispoziție un nou loc de promenadă și relaxare pe malul Someșului, sub forma unui pavilion din lemn alcătuit din băncuțe și o măsuță, aflat în apropiere de podul Garibaldi și inaugurat duminică, 10 aprilie, de către echipa Someș Delivery.

Spațiul a fost amenajat și realizat de un grup de 10 studenți arhitecți, coordonați de către echipa Someș Delivery, iar prima etapă de proiectare a avut loc între 25-27 martie 2016. Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează amenanajrea ambelor maluri ale râului pe segmentul Garibaldi – Napoca.

În luna iunie, timp de două zile, pe 18 și 19, malurile Someșului vor prinde viață și vor fi animate cu diverse activități tematice în cadrul proiectului Someș Delivery, prin care se dorește punerea în valoare a potențialului râului și să implice comunitatea locală mai mult în viitorul Someșului.

DSCN6454

Noul pavilion a fost amplasat pe malul dinspre strada Gavril Muzicescu, aproape de intersecția cu str. Sigismund Toduță și la câțiva metri de podul Garibaldi.

Până în 19 iunie, acest loc va găzdui întâlniri săptămânale cu locuitorii zonei, coordonate de Dragoș Dascălu. Ziua avută în vedere va fi marțea, între orele 16:00 – 19:00, iar acest spațiu va fi deschis locuitorilor din zonă, care îl pot folosi după cum doresc, ca mobilier urban.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.