Un nou sezon KineDok – poweredby One World Romania, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj anunță începerea celei de-a cincea ediții a programului european KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar O femeie captivă / A woman captured (Bernadett Tuza-Ritter, Ungaria, 2018, 75 min.), ce va fi proiectat la Secția de Artă a bibliotecii joi, 23 mai 2019, de la ora 19.00.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șapte ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Premisa de la care pleacă „O femeie captivă” este uluitor de simplă: Bernadett Tuza-Ritter pare că schițează portretul lui Marish, menajera unei familii middle-class din Ungaria, în câteva tușe observaționale de cotidian frust. Cu cât se pătrunde mai mult în lumea acestei femei, perspectiva se schimbă și publicul își dă seama că ceea ce vede e de fapt o demitizare, o demascare a unei situații greu imaginabile în societatea contemporană: sclavia modernă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.