„U”, victorie dramatică cu Snagov și rămâne pe loc de baraj, cu două etape înainte de final!

Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie importantă pe finalul meciului cu Sportul Snagov, scor 1-0 (0-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 36-a din Liga a 2-a, succes care îi readuce, din nou, pe elevii lui Lobonț pe loc de baraj.

Jucătorii au ținut un moment de reculegere la începutul partidei în memoria fostului finanțator al Universității Cluj, Florian Walter, iar un grup de fani de la tribuna a doua au afișat un banner cu mesajul „Odihnă veșnică, Walter!”.

Prima situație notabilă a meciului i-a aparținut Universității Cluj la o lovitură liberă executată de Hordouan din marginea careului, dar mingea s-a oprit în zid (5). Replica oaspeților a venit la faza imediat următoare, o centrare dintr-o lovitură liberă de la 35 metri lateral stânga executată de Cubleșan a produs panică în careul gazdelor, mingea s-a dus la colțul lung, iar Huiban a reluat cu capul, dar Dur-Bozoancă a respins în corner. În urma loviturii de colț executate banca Snagovului în frunte cu antrenorul Eugen Trică au cerut penalty la un presupus henț în careu, dar „centralul” a lăsat jocul să continue.

Oaspeții au fost mult mai prezenți în joc și au dominat primele 15 minute ale partidei, atacurile timide ale „alb-negrilor” au fost blocate de defensiva trupei lui Trică.

Presiunea Snagovului la poarta alb-negrilor a continuat, iar o centrare periculoasă în careul clujenilor din dreapta l-a adus pe Gîț în postura de a relua cu capul la poartă, dar Dur-Bozoancă a prins fără probleme (13). Huiban a preluat în stânga și a trimis pe lângă poartă la colțul lung (16).

Ocazie anemică pentru „U” în urma unei lovituri libere executate de Pîrvulescu de la 26 metri lateral dreapta, dar Marinescu a reținut fără probleme (22). Cubleșan a centrat în careu de la 26 metri, dar Abrudan a respins în față, Borțoneanu a reluat de la 16 metri, dar mingea a fost deviată în corner (25).

Snagovul a mai avut alte două situații de gol importante, Cubleșan a reluat cu capul la colțul scurt în urma unei centrări a lui Borțoneanu, dar portarul clujenilor a respins în față, balonul a ajuns tot la Cubleșan, care a centrat la 8 metri, de unde Ioniță a deviat în afara careului (28). Aceeași Borțoneanu și Cubleșan, cei mai periculoși oameni ai oaspeților, au produs multe emoții în careul gazdelor în prima parte. Goga a centrat periculos în careu din stânga, dar Gavra a reluat cu capul din 10 metri, mult peste poartă (40). Ocazie importantă de gol în prelungirile primei reprize, Pârvulescu a șutat de la 16 metri peste poartă și prima repriză s-a încheiat.

Emoții la poarta lui Dur-Bozoancă. În urma unui corner executat în minutul 61, mingea l-a lovit în piept pe Al. Coman și s-a dus înspre propria poartă, Huiban a fost pe fază și a împins mingea în plasă, dar arbitrul a anulat golul pentru ofsaid.

Ocazie mare pentru „U” în minutul 66, intrat în locul lui Gavra, Mircea Axente ar fi putut deschide scorul, dar reluarea sa din cădere s-a scurs razant pe lângă poartă.

„Studenții” arată mai multă determinare în partea a doua și e mult mai prezentă în jumătatea adversă, simțindu-se intrarea lui Florescu la începutul reprizei secunde.

Lovitură de teatru pe Cluj Arena. După o dominație categorică a „alb-negrilor” în partea a doua, Universitatea Cluj a reușit să deschidă scorul înainte de finalul meciului, Nicolae Pârvulescu a înscris cu capul din careul mic la capătul unei centrări a lui Hațiegan, în minutul 89 și întreg stadionul a explodat. Bucurie greu de descris în cuvinte odată cu această victorie.

Tensiuni pe finalul meciului între cele două bănci tehnice, dar lucrurile s-au aplanat odată cu intervenția forțelor de ordine.

Meciul s-a încheiat, iar „U” Cluj a obținut trei puncte cruciale care o readuc, din nou, pe locul de baraj în Liga a 2-a.

Alb-negrii mai au de disputat două partide din acest sezon, în deplasare cu CS Balotești și pe teren propriu în ultima etapă cu Pandurii Târgu Jiu.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, O. Abrudan, D. Berci, C. Taub – R. Greu, S. Chitoșcă (Florescu, min. 46), D. Hordouan (Hațiegan, min. 73), D. Goga – C. Gavra (Axente, min. 62)

Rezerve: I. Dinu, T. Telcean, I. Ursu, I. Hațiegan, G. Florescu, K. Twumasi, M. Axente

Antrenor: Bogdan Lobonț

Sportul Snagov: Andr. Marinescu – Gît, Fl. Ilie, V. Lică, Bg. Stancu – L. Ion, Val. Bărbulescu (cpt.), Borţoneanu – Huiban (Tazouti, min. 74), Al. Ioniţă, Cubleşan

Rezerve: Târnovanu – I. Şerban, Tazouti, Dănălache, Elek, Buia, Liv. Gheorghe

Antrenor: Eugen Trică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.