Un oficial german anunta: „Romania nu va adera la Schengen in 2015”

Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, da o veste proasta romanilor. Acesta spune ca România nu va adera la Schengen în 2015.

schengen1

Potrivit cotidianul german Der Spiegel, citat de Mediafax, oficialul german a afirmat că alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte nu este sinonimă cu o schimbare fundamentală a situaţiei politice din ţară, astfel că România nu va adera la Spaţiul Schengen anul acesta.

„De alegerea lui Iohannis se leagă fără îndoială aşteptări şi speranţe mari. Dar acestea singure nu schimbă în mod fundamental situaţia politică din România”, a precizat Wolfgang Bosbach. „Îndoielile faţă de o aderare a României la Spaţiul Schengen persistă (…) (România) nu-şi va atinge acest obiectiv în 2015”, şi-a exprimat el convingerea.

Reacţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag a venit ca urmare a declaratiei presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, pentru publicatia germana Märkische Allgemeine Zeitung că va face eforturi pentru ca aderarea României la acest spaţiu să aibă loc anul acesta.

Germania a fost una dintre ţările care s-a opus în trecut primirii României în Spaţiul Schengen, deoarece Bucureştiul nu a făcut suficiente progrese în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate, scrie Der Spiegel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.