Un pod construit de la zero în localitatea Văleni, redat circulației

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic faptul că a fost reluată circulația rutieră pe podul din localitatea Văleni, comuna Călățele, situat pe drumul județean 108C.

Acest fapt a devenit posibil în contextul în care lucrările ce au vizat construirea de către forul administrativ județean a noului pod au intrat pe ultima sută de metri, fiind finalizate în proporție de peste 95%.

Necesitatea refacerii, în totalitate, a podului, a fost determinată de faptul că cel precedent se afla într-o stare de degradare avansată cauzată de fenomenele hidrometeorologice extreme din vara anului trecut. În urma ploilor abundente și deosebit de violente, podul a suferit o serie de degradări semnificative, astfel încât expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui pod nou, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean.

În acest scop, după demolarea podului deteriorat, s-a trecut la executarea unui nou pod, conform celor mai moderne tehnologii în domeniu și cu respectarea strictă a normativelor în vigoare. Concomitent, investiția Consiliului Județean a vizat și regularizarea albiei aferente.

Pentru finalizarea integrală a lucrărilor urmează a mai fi executate în zilele următoare lucrări de asfaltare a căii de rulare situate în amonte și aval de noul pod, precum și montarea de parapeți metalici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.