Un proiect dedicat părinților preocupați de starea de bine a copilului lor, la Cărturești

Crești odată cu copilul tău este un proiect educațional inițiat de Cărturești Cluj și Mind Education Health, dedicat tuturor părinților și viitorilor părinți preocupați de starea de bine a copilului lor. Celor care își doresc ca acesta să crească autonom, responsabil, încrezător, generos și onest, știind să facă față eșecurilor și disconfortului fără să fugă sau să renunțe, să pună limite în relații atunci când este nevoie, să ia decizii și să facă alegeri bune pentru el.

Copii învață de la părinți ce înseamnă iubirea și prietenia, pentru că relația de cuplu a acestora este primul lor model de exprimare a afecțiunii și aprecierii, de rezolvare a tensiunilor, de loialitate și fidelitate. Tot în familie învață să se simtă în siguranță în relații și să aibă încredere în eil și în ceilalți. Și cum copii se simt în siguranță când își văd părinții fericiți și împliniți, principala responsabilitate a acestora e să-și controleze emoțiile și să fie cu adevărat prezenți și disponibili.

Întâlnirile din cadrul proiectului Crești odată cu copilul tău vor lua în discuție temele și problemele care îi frământă pe majoritatea părinților: ce însemnă să fii un părinte „bun” pentru copilul tău, ce se ascunde în spatele comportamentului lui, ce ne comunică și cum reacționăm, cum știm că ceea ce facem e bine pentru copil și familie, ce facem când greșim față de copil sau când avem convingerea că nu ne ridicăm la înălțimea așteptărilor, care sunt în fapt nevoile copilului, care sunt prioritațile lui de dezvoltare și care sunt ale noastre etc.

Vă așteptăm cu drag la aceste întâlniri despre noi și copii noștri. Vor fi șase ediții, din două în două săptămâni, miercurea de la 18:30, la librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj.

Program:

30.09.2015 – Ce înseamnă să fiu un părinte „bun”
14.10.2015 – Cum învată copilul iubirea necondiționată
28.10.2015 – Despre limite și nevoia de autonomie a copilului
11.11.2015 – Cum să fiu prezent în viața copilului (Mindfulness pentru părinți)
25.11.2015 – Sunt părinte – cum am grijă de mine și de familia mea
09.12.2015 – Cum îmi aleg partenerul și cum îl influențează pe copil viața noastră de cuplu

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere la adresa [email protected].

cresti odata cu copilul tau carturesti cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.