Un scriitor clujean va parcurge 5000 de kilometri pe bicicletă pentru promovarea lecturii!

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) propune un proiect inedit, „READ & RIDE”, în cadrul căruia scriitorul și poetul clujean Gabriel Bota urmează să parcurgă pe bicicletă 5.000 de kilometri, prin zece țări europene, iar pe parcursul călătoriei va citi zece cărți, au informat vineri organizatorii evenimentului.

„Gabriel Bota, scriitor și director artistic al FICT, va pleca într-o călătorie de 5.000 de kilometri cu bicicleta și va traversa 10 țări: Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franța și Spania. Călătoria-contratimp se va desfășura în 60 de zile, iar, pe parcursul ei, Gabriel Bota va citi 10 cărți. De asemenea, va vizita scriitori celebri la ei ‘acasă”, cum ar fi Bohumil Hrabal în Praga, Thomas Mann în Lübeck, Maeterlinck în Gent, Flaubert în Rouen, Rimbaud în Charleville-Mézieres, Jules Verne în Nantes”, se arată într-un comunicat transmis de directorul FICT, Vasile George Dâncu. 

‘READ & RIDE’ este un proiect ce se desfășoară sub egida Festivalului Internațional de Carte Transilvania și este susținut de Rondocarton, I Love Cluj și Puremotion. 

„Cititul și sportul sunt două lucruri esențiale pentru minte și corp. O carte pe săptămână face corpului la fel de bine ca cele 30 de minute de mișcare pe zi. Aceasta este esența READ & RIDE! Este un proiect serios pe care sper să am puterea să-l pot Ťpedalať și să vi-l pot povesti la cea de-a V-a ediție a FICT din toamnă”, a spus Gabriel Bota, citat în comunicat. 

Cei care doresc să susțină proiectul pot să facă donații în contul RO75BTRLRONCRT00N2244203, deschis la Banca Transilvania. 

A V-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.