Un startup românesc de succes de peste ocean, principalul susținător al Techsylvania 2015

A doua ediție a Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional de tehnologie și inovație din regiune va avea loc între 6-9 Iunie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

techsylvania 2015

„Techsylvania” are drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România drept centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Acesta oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români.

Chiar iMedicare, partenerul principal al ediției de anul acesta a Techsylvania, reprezintă o poveste de succes fondată de un român. Flaviu Simihaian a pus în New York bazele unui startup românesc ce se împarte între birourile din „Big Apple” și echipa locală de dezvoltatori din Cluj-Napoca. Platforma iMedicare oferă informații personalizate catre peste 4000 farmacii din SUA despre rețetele și condiția medicală a pacienților, iar anul acesta este Partener „Platinum” la eveniment.

De asemenea, Flaviu este unul din speakerii din cadrul celei de-a doua ediții a Techsylvania. El va prezenta în cadrul conferinței unde sunt așteptați peste 500 de participanți, un keynote despre „Raising Money: The Good, The Bad, and the Ugly” și va împarți scena cu Andrei Dunca – cofondator LiveRail, care va susține un debate împreună cu Chairmaine Li – senior editor la Tech.eu despre ce înseamnă să ai încredere în ideea ta și să continui să o dezvolți până în momentul în care devine o ofertă de nerefuzat chiar și pentru Facebook. Apoi va continua Anda Gânscă – CEO Knotch, recent nominalizată in prestigioasa listă INC ˜”30 under 30” alături de numeroși speakeri internaționali din partea giganților IT – Google, Uber, Booking.com, Paypal,dar și antreprenori internaționali de succes precum David Bettner – fondator “€œWords with friends” sau Gentry Underwood – fondator Mailbox.

Prima zi a conferinței, 8 iunie, va fi deschisă de o dezbatere despre tendințele viitoare în domeniul securității pe internet între Florin Talpeș – CEO Bitdefender, împreună cu Phillip Kandal – General Manager Europa pentru Telenav și Chairman Techsylvania și va continua cu Radu Georgescu – Partener Fondator GECAD care va vorbi despre drumul de succes din România până in Silicon Valley. Vor urma reprezentați din partea Paypal – Cristiano Betta, Booking.com – Cristopher Osborne, Techstars – Jon Bradford, dar și alți antreprenori români ( Călin Văduva – Fortech, Bogdan Herea – Pitech Plus ) care vor dezbate despre viitorul domeniului IT local într-un panel alături de Phillip Kandal. Tot în prima zi a conferinței vor mai urca pe scena Techsylvania numeroși investitori străini (Venture Capitalists) printre care Jon Soberg și Mick Hagen care vor aborda opinii variate despre diverse perspective din domeniul finanțării unui startup. Întreaga agendă a conferinței poate fi consultată aici – http://www.techsylvania.co/agenda

Zilele de 6 si 7 Iunie sunt dedicate hackathon-ului de 24 de ore în urma căruia echipele câștigatoăre vor primi 1 ceas Vector Luna, ceasuri Pebble, 4 tastaturi Razor pentru gaming de la Braintree, pana la 40 device-uri de la Misfit, produse Bitdefender, ore de mentoring de la fondatorii Pitech+Plus si Rodeapps, device-uri de la Garmin și gadget-uri precum Onyx Beacons, Leap Motion, Haloband, Metawear, Parrot, dar și spațiu de birouri de la ClujHub sau o invitație exclusivă la programul de pre-accelerare găzduit de Young Leaders Club în Constanța între 21 și 28 Iunie. In plus, ei vor avea ocazia să isi prezinte ideile in fata audienței din prima zi a conferinței.

Entuziaștii programării pe dispozitive la purtator vor avea posibilitatea să creeze primele aplicații pe cele mai noi ceasuri inteligente lansate la nivel mondial, precum Apple Watch dar și ediția românească a producătorului Vector Watch. Alături de acestea, se vor mai regăsi Misfit, Moto 360, Pebble, Jawbone UP, mini dronele Parrot, Oculus Rift DevKit 2, The Eyetribe Tracker, Sphero, Onyx Beacons, Leap Motion, Google Glass și platforma Metawear.

În cadrul hackathon-ului vor fi 8 experți care vor juriza și vor fi oferi mentorat echipelor în cele 24 de ore de dezvoltare. Printre ei se numără Dan Romescu – CEO al Augumented Citizen, Ákos Bálint – Product & Offering Development la Accenture, Stefan Karschti – Software Arhitect la Telenav sau Marius Mornea – CTO la Onyx Beacon.

Doritorii își pot achiziționa bilete cu prețuri începând de la 69 euro, iar înregistrările vor putea fi efectuate online pe site-ul Techsylvania (http://techsylvania.co).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.