Un student clujean a avut șansa să testeze experiența germană cu o Bursă Erasmus oferită de compania msg systems România

msg systems România a oferit și în acest an o nouă șansă studenților clujeni de a trăi experiența germană prin intermediul proiectului „Bursa Erasmus”. În parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, filiala concernului de origine germană, a trimis în acest an un student al Facultății de Informatică din cadrul UBB, la Wolfsburg, unde timp de 3 luni (iulie – septembrie) realizează un internship Java.

levente maier-w800-h600

Maier Levente beneficiază pe toata perioada internship-ului de un mentor din partea msg systems AG din Germania, de o curriculă specifică specializării informatice în Java și de ocazia de a interacționa cu mediul și cultura nemțească. „Mi se pare cel mai bun mod de a-mi petrece vara. Nu în fiecare zi i se oferă unui student de anul II șansa de a călători într-o altă țară unde să poată să învețe programare.” – Maier Levente

Echipa msg systems AG din Germania a arătat deschidere față de acest proiect încă din primul an, din 2012, pregătind astfel anual studenți din România pentru o viitoare carieră în IT. „Personal consider această acțiune o reușită și țin să mulțumesc în numele msg systems România Universității Babeș-Bolyai pentru deschiderea și sprijinul oferit proiectului nostru. Pentru noi este un mare avantaj să putem să beneficiem de astfel de oportunități și sunt convins că și acest student va profita de șansa oferită și, poate, la întoarcere va dori să se alăture proiectelor msg systems România, având deja acumulată o experiență bogată atât la nivel teoretic cât și practic.”Radu Jinga, Manager General msg systems România.

Studentul se află deja de aproape 2 luni în Germania și se declară extrem de mulțumit de modul cum a fost primit de colegii de acolo: „cel mai pozitiv lucru este practica în sine. În prima zi, după ce mi s-a prezentat firma, m-am întâlnit cu supervizorul meu cu care am vorbit despre ce știu și ce nu știu, iar ulterior el mi-a prezentat un plan cu toate tehnologiile pe care trebuie să le însușesc. Nu se țin ore sau cursuri, mi s-a zis de la început că va trebui să mă folosesc de internet, să întreb colegii sau să îmi dau eu singur seama cum funcționează anumite lucruri. Mi s-a părut dificil la început, dar satisfacția e extrem de mare când vezi că primul tău program rulează în sfârșit (aparent fără probleme)” a mai adăugat Levente.

Până în luna Septembrie tânărul student va lucra alături de colegii din Germania pentru proiectele Volkswagen și va învăța de la specialiști ce înseamnă un proiect pentru un client renumit la nivel mondial. Totodată, el va avea șansa de a trăi o experiență completă germană, experiență care s-a dovedit a fi până acum extrem de plăcută pentru Levente, care a mai adăugat că: „toți colegii au fost prietenoși și s-au oferit să mă ajute, de exemplu atunci când programul meu arăta erori.

msg systems România dorește pe această cale să mulțumească partenerului principal, Universitatea Babeș-Bolyai, în special catedrei Facultății de Matematică-Informatică, pentru implicarea și suportul oferit în implementarea proiectului și invită toți studenții interesați de astfel de activități și de alte oportunități oferite de msg systems România să acceseze website-ul oficial www.msg-systems.ro pentru mai multe informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.