Un tablou de Adrian Ghenie, vândut cu 4.3 milioane de lire

Pictorul şcolit la Cluj-Napoca, Adrian Ghenie, a vândut un nou tablou la celebra casă de licitații Sotheby’s din Londra, cu aproape 4.3 milioane de lire sterline.

Este vorba despre pictura intitulată „Funeraliile lui Duchamp”, estimată inițial la o valoare cuprinsă între 2.5 și 3.5 milioane de lire sterline.

La finalul lunii februarie 2019, Adrian Ghenie a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, din partea președintelui Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea școlii românești de pictură în lume.

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin.

Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate. Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul Georges Pompidou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.