Unde poti juca squash in Cluj-Napoca? (P)

Anul trecut, squash-ul a fost desemnat unul dintre cele mai sanatoase sporturi intr-un sondaj al prestigioasei reviste americane Forbes, devansand sporturi mult mai consacrate precum inotul, catararea sau canotajul.

palete squash

Criteriile care au stat la baza acestei selectii au fost: intensificarea solicitarii masei musculare, rezistența cardiorespiatorie, caloriile arse, flexibilitatea sau riscul de accidentare. Se zice ca in timpul unei partide de squash arzi, in medie, circa 1.000 de calorii, adica cu 70% mai mult decat intr-o partida de tenis clasic.

Squash-ul este un antrenament cardio, care solicita in mod special inima, iar muschii antrenati in timpul jocului sunt ai bratelor, picioarelor si fesierii. Practicarea acestui sport te ajuta sa menti o greutate normala, îmbunătățeste coordonarea, flexibilitatea, agilitatea, te ajută la eliberarea energiilor negative, te binedispune și te energizează.

Un teren de squash masoara 9.75 m lungime, 6.4 m latime si are in componenta patru pereti. Cel din fata are o linie de out la inaltimea de 4.57 m, iar orice minge care depaseste acest semn de demarcatie este considerata in afara suprafetei de joc. Pe podea, in partea din spate a terenului, sunt trasate dreptunghiuri, folosite la serviciu.

După ce te-ai familiarizat cu acest sport care începe să devină tot mai la modă, următorul pas este căutarea de rachete squash adecvate și de calitate, iar apoi, găsirea unei locații unde să poți juca. Din păcate, încă în România acest sport nu este atât de bine cunoscut, iar terenurile de squash sunt foarte puține.

Squash Club Cluj-Napoca este cea mai modernă și profesională sală de squash din oraș și una dintre cele mai apreciate săli la nivel național, fiind locul ideal unde poți arde niște calorii și uita de griji. Clubul se află pe str. Șerpuitoare, în incinta bazei CMC din Gruia (vis a vis de restaurantul Panoramic), iar programul este de luni până vineri de la ora 8:00 până la 23:00, iar în weekend de la 10 la 20.

Sala dispune de două terenuri profesionale de squash amenajate conform standardelor internaționale, rachete squash și mingi, papuci speciali de sală în caz de nevoie, garderobă și dușuri moderne, terasă și bar.

Tarifele fără abonament

60 RON/ORA – Luni – Vineri (08:00 – 16:00)
80 RON/ORA – Luni – Vineri (16:00 – 23:00)

Weekend: 60 RON/oră

Tarifele cu abonament variază între 40 și 60 lei. Echipamentele de joc și apa sunt incluse în preț.

Advertorial

One thought on “Unde poti juca squash in Cluj-Napoca? (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.