Uniunea Europeană a primit premiul Nobel pentru Pace!

Uniunea Europeană a primit, vineri, premiul Nobel pentru Pace pe anul 2012, potrivit unui anunţ făcut de Comitetul Nobel norvegian, confirmând astfel oficial o informaţie dezvăluită cu puţin timp înainte de televiziunea publică NRK, citat de MEDIAFAX.

Într-o perioadă în care UE se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din istoria sa, primeşte premiul Nobel pentru Pace, spre surprinderea celor care observă relaţiile tensionate dintre Germania, motorul economic al Uniunii, şi alte naţiuni europene nemulţumite de măsurile de austeritate venite de la Berlin.

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a postat următorul anunţ pe reţeaua de socializare Twitter: „Profund emoţionat, onorat, pentru că UE a câştigat Nobelul pentru Pace. Reconcilierea este piatra de temelie a UE. Poate servi ca model. UE este un proiect unic care a înlocuit razboiul cu pacea, ura cu solidaritatea. Emoţie copleşitoare pentru acordarea Nobelului pentru UE”.

Carl Bildt, şeful peren al diplomaţiei suedeze, a postat următoarele pe aceeaşi reţea: „Felicit călduros toată Europa pentru acordarea premiului Nobel. Îl merită cu prisosinţă si este foarte important.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.