Unul din cei mai cunoscuţi bloggeri clujeni lansează un film de lung-metraj

„Usturoi” este un film independent de lung-metraj, coproducţie româno-americană, care prezintă povestea a doi copii prieteni, unul rom, celălalt român, care fug de acasă la oraş ca să se facă actori. Filmul este o comedie românească autentică, proaspătă şi originală fără scene lungi la masă, fără cadre moarte, fără comunism şi fără nuditate.

Acţiunea se petrece în Transilvania, iar filmările au avut loc în luna mai şi iunie în judeţul Sălaj, într-o comunitate de romi, în oraşul Cluj-Napoca şi pe drumul dintre cele două locaţii. Cadrele cuprind imagini din universul rural transilvan, din mediul populaţiei de etnie romă, precum şi din oraşul Cluj-Napoca, înşiruindu-se o parte din obiectivele turistice cele mai importante. Filmul îmbină elemente de patrimoniu istoric cu obiective moderne, oglindind antitetic oraşul modern al secolului al XXI-lea şi lumea multiculturală şi colorată a satului ardelenesc, unde tradiţiile seculare sunt păstrate cu sfinţenie.

Ideea filmului îi aparţine lui Radu Băzăvan, cunoscut în mediul online  drept Groparu, unul din cei mai citiţi bloggeri clujeni, care prin textele sale reuşeşte să te binedispună de fiecare dată când îl citeşti. Are un umor delicios şi un stil aparte de a scrie, îşi poveşteşte întâmplăriile şi picanteriile vieţii cu un umor delicios.

Bugetul filmului a fost zero, „făcut cu bugetul luat de-acasă, dar cu entuziasm venit, gratis, din toate părțile”. Mai multe despre această producţie puteţi citi într-un interviu cu Radu Băzăvan pe cinemarx.ro.

Mai jos puteţi urmări cele două trailere ale filmului ce urmează să fie lansat anul viitor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.