Unul dintre cele mai frumoase drumuri montane turistice din Apuseni va fi refăcut de salvamontiștii clujeni

O amplă acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie) s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj și a Asociației Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Astfel, circa 20 de voluntari ai celor două organizații non-guvernamentale, împreună cu salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Prislop și Crucea Bătrânei.

De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați circa 20 de stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

O a doua etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă tripartită, în septembrie, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi.

Magistrala este considerată drept unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale Munților Apuseni, este traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.