UPDATE – De ce ar putea câştiga „U” Cluj meciul cu Astra Giurgiu la masa verde?

UPDATE – Federaţia Română de Fotbal a modificat Articolul 30 din ROAF în această vară, iar regulamentul este unul neclar şi bagă în ceaţă cluburile.

Iată cum arată regulamentul modificat:

„În faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.”

Giurgiuvenii au efectuat doar două înlocuiri în timpul regulamentar şi două în prelungirile partidei.

Ştire iniţială

Deşi a pierdut pe teren propriu cu scorul de 4-3 meciul din optimile Cupei României cu Astra, Universitatea Cluj ar putea câştiga totuşi partida la masa verdei deoarece giurgiuvenii nu au respectat o regulă introdusă de Federaţia Română de Fotbal anul trecut, regulă care implică a patra schimbare într-un meci oficial.

FRF a fost aleasă de FIFA să testeze sistemul cu a patra schimbare în meciurile oficiale organizate de Federație.

Această modificare suplimentară se poate face doar în reprizele de prelungiri ale partidelor de Cupa României, și numai dacă s-au efectuat cele 3 înlocuiri în primele 90 de minute.

Astfel, această regulă va fi implementată începând cu acest sezon al Cupei României, competiție organizată de FRF. Regula a fost introdusă de FIFA în 2016, la Campionatul Mondial al Cluburilor.

În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federaţia Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, aşa cum şi în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiţii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croaţia”, se arată pe site-ul FRF

Trupa lui Gheorghe Mulţescu a efectuat două schimbări în timpul regulamentar şi două în prelungirile partidei, în minutele 118 şi 120, Erico Da Silva i-a luat locul lui Begue, iar Koukou a intrat în locul lui Denis Alibec.

Universitatea Cluj ar putea câştiga meciul cu 3-0 la masa verde şi s-ar califica astfe în sferturie Cupei României.

„Şepcile roşii” au pierdut miercuri seara, 31 octombrie, scor 3-4 (3-2), pe teren propriu, cu Astra Giurgiu, prin golurile reuşite de Abrudan (2), Taub (5, 8), respectiv pentru Astra au înscris Llulaku (13, 75) şi câte un autogol al lui Cordoş (24) şi Sepsi (99).

Foto © Cristian Cosma / https://www.facebook.com/FCUCluj/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.