USL Cluj şi-a prezentat candidaţii la parlamentare! Giurgiu se bate cu Tişe pentru Colegiul 1 Senat!

USL Cluj şi-a prezentat cei 14 candidaţi la alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie, iar liderii de la Cluj au declarat că se aşteaptă să obţină cel puţin jumătate din mandate, cinci de deputat şi două de senator. Mircia Giurgiu (PSD) a fost nominalizat, într-un final, la Colegiul 1 Senat, unde se va lupta cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care candidează din partea PDL.

Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj, susţine că USL are în Cluj cea mai puternică echipă de candidaţi pentru Senat din ţară, deoarece printre aceştia se numără patru actuali parlamentari.

„USL este forţa politică care va câştiga alegerile parlamentare, inclusiv aici în judeţul Cluj, unde avem candidaţi serioşi care şi-au propus să obţină 50 la sută plus unu din colegiile unde candidează. Nu va fi o luptă uşoară. Vrem să obţinem cel puţin şapte mandate, cinci de deputat şi două de senator, jumătate din cele 14 de la nivelul judeţului. Este o ţintă pe care ne-o asumăm cu toţii. La Senat avem cea mai bună echipă din ţară, cu patru parlamentari în funcţie. La alegerile locale am câştigat un număr mare de voturi la votul politic şi sunt convins că vom avea şi mai multe la alegerile generale”, a declarat Lăpuşan în conferinţa de presă organizată pentru lansarea candidaţilor.

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, va candida pentru un nou mandat de senator, şi a declarat că USL Cluj prezintă la alegeri „o listă de candidaţi puternici”.

„Avem în judeţul Cluj o listă de candidaţi puternici, printre care se numără cinci actuali parlamentari. Eu voi candida pentru un nou mandat de senator, iar alături de mine mai candidează deputaţii Cornel Itu şi Mircia Giurgiu, dar şi senatorii Şerban Rădulescu şi Alexandru Cordoş. Îl mai avem şi pe Radu Zlati, fost consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu”, a afirmat Nicoară.

Candidaţii USL Cluj, în ordinea celor zece colegii pentru Camera Deputaţilor, sunt: Adrian Oros (PNL, Colegiul 1), Steluţa Cătăniciu (PNL, Colegiul 2), Aurelia Cristea (PSD, Colegiul 3), Irimie Popa (PSD, Colegiul 4), Radu Zlati (PNL, Colegiul 5), Cornel Itu (PSD, Colegiul 6), Ilarie Ivan (PSD, Colegiul 7), Vasile Grumaz (PNL, Colegiul 8), Elena Uioreanu (PNL, Colegiul 9) şi Leonard Horvath (PC, Colegiul 10).

Candidaţii USL Cluj pentru fotoliul de la Senat, sunt: Mircea Giurgiu (PSD), Şerban Rădulescu (PC), Marius Nicoară (PNL) şi Alexandru Cordoş (PSD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.