Va fi inițiată o dezbatere publică pe tema metroului dintre Florești și Cluj-Napoca! Când va avea loc?

O nouă dezbatere publică pe tema metroului dintre Florești și Cluj-Napoca va fi inițiată în curând.

Dezbaterea vizează „alternativa finală pentru planul urbanistic zonal și studiul de fezabilitate pentru proiectul TREN METROPOLITAN GILĂU – FLOREȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU – BONȚIDA” – ETAPA I a sistemului de transport metropolitan Cluj – Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea.

Componenta 1. Magistrala 1 de metrou, din municipiul Cluj-Napoca și comuna Floresti, jud. Cluj”, potrivit anunțului postat pe website-ul Primăriei clujene.

Va avea loc în 7 octombrie, ora 16.00. Toți doritorii se vor putea înscrie și vor fi ascultați în cadrul unei ședințe online. Linkul de acces va fi disponibil pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, cu 24 de ore înainte de începerea dezbaterii.

Clujul va primi 310 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea a nouă stații de metrou până la finalul anului 2026.

Conform documentelor publicate de Guvernul României, cele 310 milioane de euro vor fi investite în realizarea a 7,5 km de metrou în Cluj-Napoca, însumând nouă stații, de la Sf. Maria la Europa Unită. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2026. DOCUMENTUL INTEGRAL, AICI!

Metroul clujean va avea 19 stații, investiția totală fiind de 1,5 miliarde de lei. Traseul va avea o lungime de 20,1 km. Depoul a fost amplasat la limita vestică a Comunei Florești, la nord de Stația Electrică Florești, pe o suprafață de 8,2 ha, și a fost dimensionat pentru asigurarea mentenanței și parcării pentru 28 de trenuri, în lungime de 51 m.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.