VALUL 4: Arafat, despre un eventual nou lockdown în România

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu se așteaptă la un nou lockdown în România, chiar dacă va crește numărul cazurilor de COVID-19, iar dacă situația o va impune vor se vor lua decizii la nivel local sau zonal.

Întrebat dacă va mai fi un lockdown în România, Raed Arafat a spus că nu se intenționează acest lucru și nu crede că se va întâmpla.

”Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a spus șeful DSU la Digi24.

Raed Arafat a precizat că așteaptă să vadă cum va crește numărul de noi infectări și apoi incidența pentru a vedea ce decizii se iau: ”Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.