Verdict final. Sorin Apostu se întoarce la închisoare

Fostul primar Sorin Apostu se întoarce la închisoare. Acesta a primit verdictul final în dosarul de corupţie în care este implicat.

Sorin Apostu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare. În urma deciziei luate astăzi, sentinţa fostului primar al Clujului s-a mărit cu un an, faţă de cea dată anul trecut de Curtea de Apel Târgu Mureş.

Decizia ÎCCJ trebuia să vină încă de săptămâna trecută, din 3 iulie, însă a fost amânată cu patru zile. Sentinţa primită de Sorin Apostu este definitivă şi nu poate fi contestată decât pe căi extraordinare.

Totul a început în 2011. Din ultimii doi ani şi jumătate, Apostu a petrecut 11 luni în închisoare, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Cum a evoluat cazul

DNA anunţa în noiembrie 2011 începerea urmăririi penale a lui Sorin Apostu, pe atunci primar al Clujului, acuzat fiind de luare de mită în formă continuată, pentru facilitarea încheierii unor contracte de salubrizare şi de asigurare a parcului auto subordonat Consiliului Local Cluj. Potrivit procurorilor anticorupţie, Apostu ar fi primit în perioada 2009-2011 peste 94.000 de euro, bani ce au fost încasaţi prin cabinetul de avocatură al soţiei sale, Monica Apostu.

La data de 29 decembrie 2011, procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a lui Sorin Apostu, alături de soţia sa şi de oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc, care l-a şi denunţat.

La percheziţia apartamentului soţilor Apostu, procurorii au găsit, ascunşi sub un prosop 50.000 de lei şi 10.000 de euro. În locuinţa lor au mai fost descoperite şase ceasuri de lux, cinci carduri Visa şi 22 de telefoane mobile.

Potrivit DNA, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

În primă fază, procesul în care Sorin Apostu şi Călin Stoia era judecat pentru fapte de corupţie s-a ţinut la Curtea de Apel Cluj. La primul termen, din 5 ianuarie 2012, magistraţii au decis ca cei doi să rămână în arest preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.