Veste buna – CFR Cluj a iesit OFICIAL din insolventa si poate ataca titlul in acest sezon!

Gruparea CFR Cluj a ieșit din insolvență, potrivit unei decizii a instanței date, marți, 30 mai, care a hotarat ca planul de reorganizare propus de administratorul judiciar al clubului este viabil și a decis scoaterea grupării din Gruia din insolvență. CFR Cluj era obligată să iasă din insolvenţă până la 31 mai pentru a putea demonstra celor de la UEFA că nu mai are datorii. Astfel, clubul va putea participa în ediția 2018/2019 a cupelor europene, dacă la finalul campionatului 2017/2018 va ocupa un loc eligibil.

© Alex Dobrescu / LPF.ro

Formatia alb-visinie a intrat în insolvență în luna februarie 2015, iar de atunci și până la decizia instanței de a aproba planul de reorganizare, oficialii clubului au trecut de mai multe ori pe langa faliment. Clubul a fost salvat de apariția lui Marian Băgăcean, un presupus om de afaceri care ar reprezenta interesele unui finantator neamț, care a achiziționat 61% din acțiunile CFR-ului, de la șase societăți comerciale controlate de Paszkany Arpad. Acesta ar fi achitat aproximativ 5 milioane de euro pentru a scăpa de datorii.

Ulterior au apărut noi cereri de stingere a unor datorii mai vechi. Între cei care își cer drepturile bănești se numără Vasile Maftei, Claudiu Voiculeț, FC Baia Mare și alte persoane, sau societăți comerciale, care au colaborat cu CFR Cluj. Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a declarat în mai multe rânduri că clubul nu mai are nicio datorie către foști jucători, sau terți. Astfel, decizia Tribunalului Comercial, de marți, 30 mai, este una normală în accepțiunea lui Zăvăleanu.

CFR Cluj este al doilea club din România care iese din insolvență, după Dinamo București, iar acest lucru le dă dreptul elevilor lui Vasile Miriuta sa aspire la revenirea în cupele europene începând cu sezonul 2018/2019.

Potrivit regulilor UEFA, echipele participante în cupele europene trebuie să fie ieșite din insolvență cu 12 luni înaintea termenului limită pentru depunerea dosarului pentru participare. Potrivit acestor prevederi, ieșită din insolvență CFR Cluj va putea juca în cupele europene, dacă la finalul viitoarei stagiuni de Liga 1 va ocupa un loc eligibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.