Veste tristă. 64 de copii din România sunt internați cu COVID în spitalele din România

După doar o săptămână de la începerea celui de-al doilea semestru de la redeschiderea școlilor, conform scenariilor stabilite de autorități, în spitalele COVID din țară se află internați 64 de copii

Dintre aceștia, 15 copii sunt internați în București, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății la o solicitare făcută de Edupedu.ro.

De asemenea, conform Ministerului Sănătății, în momentul de față sunt 1.166 de locuri libere pentru tratarea copiilor cu COVID în țară și 88 în București.

În total, în prima săptămână de la redeschiderea școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un total de 290 de elevi și 359 de angajați din sistemul de Educație.

La Cluj, în 17 clase/grupe cursurile au fost suspendate încă de săptămâna trecută după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în rândul cadrelor didactice, cât și a elevilor

Având în vedere perioada de incubație a coronavirusului, este vorba de elevi infectați înainte de redeschiderea școlilor, a spus în mai multe rânduri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Abia de la finalul săptămânii acesteia încolo vom putea vorbi de infectări care ar fi putut avea loc în mediul școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.